Levočská-strom-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Sabinov

Uzavretý

v našom meste si zjavne nevážime životné prostredie. 7 stromov zrežeme len tak bez mihnutia oka v prospech súkromného zisku? 👏Tlieskam. Zdravé stromy a len preto, že sa v blizkosti stavia??
o chvíľu už nebudeme chcieť začať ukrajovať aj z lesa? Mimochodom na tychto stromoch zimujú sovy a to nehovorím o iných lesných vtákoch.
Prosím o prešetrenie.

05. december 2021

Adam

Dobry den pan Michal, je mi naozaj luto ze vnimate vyrez stromov tak ako uvazdate. Bohuzial, prave okolita vystavba (a stavebny odpad ulozeny na sukromnom pozemku prave z okolitych stavieb, ktory musel odstranit vlastnik pozemku) zapricinilo to, ze si z dovodu ochrany vlastneho majetku si chceme oplotit pozemok. Zial, vsetky stromy kopiruju hranicu pozemku a ked pridete blizsie, zistite ze stromy nedovolia spojit uz jestvujuce stlpiky.
Preto dakujeme Vam a Vasmu podnetu, ze kladiete polena pod nohy slusnym ludom.
Vase tvrdenie o hniezdeni vtakov bude samozrejme presetrovat prislusny organ a dufam, ze to znemozni ochranit si vlastny majetok do dalsieho obdobia, kedy bude mozny vyrub. Tym nam mozu vzniknu dalsie naklady, ak si niekto spravi zo sukromneho pozemku skladku.
Preto verim, ze ak chcete byt prikladnym obcanom, ci susedom, a uvidite ze sa tam uskladnuje akykolvek odpad, ci deje nieco, co by ste Vy ako vlastnik na svojom pozemku nedovolili, prosim vyfotite to, pripadne to natocite a odovzdate prislusnym organom.
Pekny den
05. december 2021

Michal

Vďaka, hneď pri prvej príležitosti, ako sa bude dať, Vás vytočím.
08. december 2021

Odpoveď samosprávy

Každá činnosť zasahujúca do životného prostredia podlieha schvaľujúcemu procesu zo strany príslušného odborného štátneho orgánu. To platí aj pri schvaľovaní výrubu stromov. Orgán ochrany prírody posúdi opodstatnenosť a dôvody žiadosti o výrub stromu a v spolupráci so zástupcom príslušnej zložky štátnej ochrany prírody rozhodne o prípadnom výrube stromu, pričom v tomto rozhodnutí zároveň uloží žiadateľovi zrealizovať aj primeranú náhradnú výsadbu. V prípade, že na stromoch sídlia nejaké vzácne druhy vtáctva aj toto je v rámci výrubového konania posudzované príslušným odborníkom z regionálnej organizácie štátnej ochrany prírody.
Mestu Sabinov záleží na kvalitnom životnom prostredí a pri každom výrubovom konaní postupuje tak, aby minimalizovalo možné negatívne vplyvy z tejto činnosti. K veci je nutné uviesť, že svojvoľné a nekoncepčné vysádzanie stromov realizované predovšetkým v minulosti nemôže brániť ochrane majetku alebo iným rozvojovým stavebným aktivitám.

Stanislav Ondirko, oddelenie rozvoja, výstavby a spoločný stavebný úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania