Komenského-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Sabinov

Vyriešený
meno
Damian 09. februára 2022

Dobry den,

chcel by som upozornit na chybajice dopravne znacenie, resp.nedostatocne urcenie hlavnej cesty a tym hroziace nebezpecenstvo v ulici Komenskeho, smer centrum mesta Sabinov. Pri jazde touto ulicou do centra chyba oznacenie hlavnej cesty s ulicou Hviezdoslavova, Sturov a Mieru. Vodic je povinny, podla mojho nazoru pri chybajucej znacke bez oznacnia hlavnej cesty, davat prednost v jazde zprava. V tejto ulici ziaden vodic nerespektuje dopravnu situaciu a vedome preleti ulicu Komenskeho (velakrat som zazil aj velkou rychlosptu 70-80km/h). Ja to asi tym, ze sabinovsky vodic vie, ze z uvednych ulic je povinnost dat prednost v jazde urcene “STOP”kou. Vodic bez tejto informacie (cudzinec) vzdy zastane a dava tak spravne prednost jazde zprava. Prosim oznacit hlavnu cestu v tejto ulici.

11. február 2022

Peter

nechapem tento podnet.. Dnes som sa presiel okolo tych ulic.ktore sa spominaju v podnete ze nieje vyznacena hlavna cesta.. na vsetkyh 3 uliciach su dopr. znacky STOP.. na 9 maka je znacka Daj prednost v jazde.. Zeby tak rychlo dali znacky?
18. február 2022

Odpoveď samosprávy

Mestu Sabinov sú dobre známe dopravné pomery na tejto miestnej komunikácii MK ul. Komenského. Chýbajúce zvislé dopravné značenie – informačnú značku č. 302 Hlavná cesta na každej križovatke mesto Sabinov nepovažuje na hroziace nebezpečenstvo, nakoľko všetky vedľajšie cesty (MK ul. Mieru, Štúrova a Hviezdoslavova) sú dostatočne a zreteľné vybavené zvislým dopravným značením upozorňujúcim vodiča na to, že v križovatke vchádza z vedľajšej cesty na hlavnú cestu.
Mestu Sabinov nie sú ľahostajné podnety občanov, a preto vo Vami uvedených lokalitách doplníme zvislé dopravné značenie s vyznačením hlavnej cesty. K veci však dodávame, že vzhľadom na nedostatočné šírkové pomery priľahlých chodníkov nové zvislé dopravné značenie môže znížiť šírkové pomery, čo prispeje k zníženiu komfortu pohybu pre chodcov, ktorí sú taktiež účastníkmi cestnej premávky

Stanislav Ondirko, oddelenie rozvoja, výstavby a spoločný stavebný úrad
15. máj 2023

Damian

Ani po roku ziadna znacka…Lacne sluby pan Ondirko. “ Mestu Sabinov nie sú ľahostajné podnety občanov.”…. co si mam o tom mysliet. Takze nadalej bude pretrvavat vytrubovanie ak tam zastavim podla pravidla cestnej premavky. Tak ignorujme prednost sprava vsade a bude to lahsie.
15. máj 2023

Damian

Problem je uz viac ako rocna ignoracia podnetu ohladom novych znaciek v ulici Komenskeho.

Pan Ondirko slubil vystavbu znaciek. Zial, ostalo to len pro slube. Znacky nikde. Riesenie v nedohladne???
15. máj 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]
17. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Mesto Sabinov osadí dopravné značenie v najbližšom období, dopravné značenie už bolo zakúpené. Mesto nezrealizovalo osadenie predmetných dopravných značiek v minulom roku z dôvodu potreby finančných zdrojov na údržbu cestných komunikácii v iných miestach, kde reálne mohlo dôjsť k ohrozeniu života.

Stanislav Ondirko, oddelenie rozvoja, výstavby a spoločný stavebný úrad
15. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dopravné značky - označenie hlavnej cesty na ul. Komenského smerom k ulici Matice Slovenskej na križovatkách s ul. 9. mája, Hviezdoslavova, Štúrova a Mieru sú osadené od 3.8.2023.

Ing. Peter Ondrej

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.