Puškinova-kôš-preplnený

Zodpovednosť za riešenie: Sabinov

V riešení
meno
Jan Matola 12. apríla 2022

Od kedy mame podzemné kontajner je vždy problém lebo na tak veľa bytov je mali kontajnerov

13. apríl 2022

Ludmila Dernerova

Súhlasím,je to malé.. dnes 13.4 a je tam toho ešte viac.
13. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Pracovníci MObS, dnes 13.4.2022, začistili okolie polodzemných kontajnerov a pracovníci Marius Pedersen vyviezli odpad. Mesto uvažuje o vybudovaní ešte jedného stanoviska polopodzemných kontajnerov v tejto lokalite, len táto investičná akcia musí byť schválená mestským zastupiteľstvom.
Kto? pracovníci MObS, MP
Kedy? priebežne

Ing. Viliam Palenčár, vedúci OKS
13. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ten efekt väčšieho množstva odpadu po vybudovaní nového stanoviska odpadov je do istej miery prekvapením aj pre mestský úrad, keďže kapacita (objem nádob) aj frekvencia vývozu sa vybudovaním neznižovala. Môže to byť spôsobené aj tým, že je tam sústreďovaný odpad aj od domácností, pre ktoré toto stojisko nie je určené. O tomto nedostatku polopodzemných kontajnerov sa vedelo vopred. Tento jav sa v ostatných stanoviskách v meste neprejavuje. Ako spomenul kolega vyššie, riešením je vybodovanie ďalšieho stojiska. To si vyžaduje schválenie investičnej akcie mestským zastupiteľstvom. Pre tento rok sú investičné akcie schválené. Keďže mestský úrad má o uvedenom jave vedomosť, do času vybudovania nového stojiska budeme internými kapacitami zabezpečovať upratovanie neporiadku v okolí stojiska, prípadne presun odpadu na iné miesto, ak to bude nevyhnutné.

Martin Judičák, prednosta MsÚ
02. máj 2023

Martin

Puškinova-kôš-preplnený

Zdravim, ak by bola možnosť zmeniť termín vynášania smetí z pondelka na piatok, pretože takýto neporiadok vzniká každý vikend a veľmi to neprispieva mestskej scenérií.
02. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

k zmene termínu sa vyjadrí príslušné oddelenie, ktorému bol podnet priradený.
Mestské zastupiteľstvo schválilo investičnú akciu výstavba nového stojiska polopodzemných kontajnerov pre rok 2023. Momentálne prebiehajú prípravné procesy. Realizáciu predpokladáme v najbližších mesiacoch. Výstavba nového stojiska hneď pri už existujúcom stojisku významne vylepší situáciu s voľne pohodeným odpadom, keďže sa existujúca kapacita zdvojnásobí.
Kto? Oddelenie výstavby, rozvoja a SSÚ
Kedy? 2.-3. štvrťrok

Martin Judičák, prednosta úradu
09. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, vývoz zmesového komunálneho odpadu- nádoby z čiernym poklopom sa na tomto stanoviští realizuje v pondelok aj v piatok. Vývoz triedených zložiek - papier a plasty sa realizuje v pondelky a to striedavo raz papier a potom plasty.
21. máj 2023

Michal Hajduk

Plný, Okolie znečistené odpadom.
24. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, o riešení problému na tomto stanoviští bolo informované 2.5.2023. Dôjde k dvojnásobnému zvýšenie počtu polopodzemných kontajnerov, čím by sa opakujúci stav, hlavne po víkendoch mal upraviť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania