Bernolákova-zastávka MHD-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Sabinov

Uzavretý
meno
Maria Kozáková 02. mája 2023

Dobrý deň, chcem sa opýtať či sa neuvažuje o návrhu/podnete na zriadenie autobusovej zastávky (v spolupráci so SAD a Intercora/kaufland) v oblasti intercora-kaufland, keďže obchodne stredisko je umiestnené na okraji mesta, pre mnohých ľudí je to ďaleko pešo, ak nemajú auto, a tiež je to dosť ďaleko zo súčasne existujúcich zastávok na Presovskej a Orkucany. Takze niečo priamo pri intercore/kaufland. Ďakujem.

24. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Spoločnosť SAD ako prepravca v praxi nebuduje nové autobusové zastávky, pričom zriadeniu nových sa nebráni pokiaľ ich umiestnenie nie je v rozpore s platnou legislatívou. Samotnú realizáciu autobusových zastávok ponechávajú na mestách a obciach.
Autobusové zastávky pri obchodných centrách sa zvyčajne budujú v lokalitách, kde je zavedená mestská hromadná doprava (MHD). Tento druh dopravy zvyčajne financuje a spravuje samospráva. Mesto Sabinov v súčasnosti na svojom území nemá zriadenú pravidelnú MHD, preto so zriadením autobusovej zastávky v oblasti obchodného centra Intercora/Kaufland nateraz neuvažuje.

Stanislav Ondirko, oddelenie rozvoja, výstavby a spoločný stavebný úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.