Traja veteráni

Zodpovednosť za riešenie: Šaľa

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 30. novembra 2011

Na ulici Murgašova, kúsok od hasičov parkujú títo krásni traja veteráni. Tí vo filme sa volali Pankrác, Servác a Bimbác. Neviem, ako sa volajú títo, ale zaslúžili by si lepšie miesto, nemyslíte?

Odporúčaná literatúra:

* VZN mesta Šaľa č.14 o státí vozidiel na parkoviskách, odťahovaní vozidiel a odstraňovaní opustených vozidiel

* zákon č. 223/2001 Z.z.

30. november 2011

Andrej Bohuš

Ak má vozidlo platné EČ, tak ho polícia nemôže odtiahnuť na vrakovisko. Ten Citroen neviem, ale min. tá Octavia Combi (myslím, že je to Octavia) je nedosiahnuteľná.
30. november 2011

Anonymný užívateľ

Nie celkom, ak vozidlo má EČ ale nemá napríklad platnú EK alebo STK, samospráva môže vyzvať príslušný obvodný úrad pre dopravu na začatie konania na odobratie EČ. Keď sa konanie skončí a EČ sa odoberie, môže samospráva konať v súlade so zákonom o odpadoch a odstrániť vrak. Evidujeme niekoľko takýchto prípadov v Bratislave a samosprávy, ktoré chcú problém riešiť si cestu nájdu... Ide len o to, či sa niekomu chce, alebo sú zodpovední leniví dvíhať telefóny a písať e-maily.
30. november 2011

Anonymný užívateľ

Citroen asi nemá značky (autá sú tak natesno, že som nevidel či tam sú). Ale Citroen a to modré so značkou parkuje na zeleni, zabudol som dať do odporúčanej literatúry aj VZN č. 8/2000 o zeleni, takže týmto by som to chcel napraviť.
30. november 2011

Andrej Bohuš

Ospravedlňujem sa, tú zeleň som si vážne nevšimol :-) Ak je to tak, tak ich môžu odtiahnuť aj napriek značkám.
30. november 2011

Anonymný užívateľ

Nie je dôvod sa ospravedlňovať, ja ďakujem za komentáre. Takto sa aspoň vyjasnia veci, ktoré nie sú na prvý pohľad zrejmé.
30. november 2011

Anonymný užívateľ

No, ja zas pozerám, že nám tu akosi nefunguje hlasovanie pri komentároch, tak to snáď ešte dnes fixneme... :)
02. december 2011

Pavol Fekete

značka, ktorá je na tej Oktávke, určite nebola vydaná na ňu. YC - nejaký príves
08. december 2011

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nakoľko mesto Šaľa nedisponuje odťahovou službou, tak bol Mestskou políciou zistený majiteľ vozidiel a bol vyzvaný na odstránenie uvedených vozidiel. Prípad je riešený v rámci priestupkového konania.

Prajem pekný deň

Melušová Zuzana
MsÚ Šaľa
09. december 2011

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

hliadkou MsP bola prevedená kontrola na Murgašovej ulici, kde bolo zistené, že vraky majiteľ odstránil.

S pozdravom,

Melušová Zuzana
MsÚ Šaľa
19. december 2011

Odpoveď samosprávy

K predmetnej žiadosti uvádzame, že v prípade ak tabuľka s evidenčným číslom na osobnom motorovom vozidle skutočne nepatrí predmetnému vozidlu, ale nákladnému prívesu vlastník vozidla sa nedopúšťa priestupku v súvislosti s porušením zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon“). Podľa § 137 ods. 2 písm. m) zákona je porušením pravidla cestnej premávky závažným spôsobom vedenie vozidla bez tabuľky s evidenčným číslom alebo s tabuľkou s evidenčným číslom, ktorá nezodpovedá svojím vyhotovením a umiestnením na vozidle tomuto zákonu alebo s tabuľkou s evidenčným číslom, ktorá nie je pridelená tomuto vozidlu.

S pozdravom

JUDr. Zoňová
Odbor komunikácie a prevencie kancelárie prezidenta Policajného zboru

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania