Skládky a nepokosená burina na ul. Družstevná

Zodpovednosť za riešenie: Šaľa

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 02. apríla 2012

Po oboch stranách ulice Družstevná od násypu až po križovatku s ul. Vinohradnícka je nepokosená burina vysoká cca 1m, v ktorej je množstvo menších skládok odpadu. Žiadam, aby mesto zariadilo pokosenie buriny, odstránenie skládok a následnú rekultiváciu plôch vrátane obnovy zelene. Bolo by vhodné, ak by mesto dodržiavalo vlastné VZN a o túto a podobné zanedbané lokality sa buď staralo, alebo k tomu vyzvalo vlastníka.

18. júl 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Družstevná ulica bola od komunálneho odpadu vyčistená koncom marca 2012 VPP pracovníkmi. Celkom sa z tejto lokality odviezlo 1,2 tony komunálneho odpadu a náklady na jeho odvoz a uloženie predstavovali 76 Eur. Okraje cesty po bitúnok boli pokosené koncom júna.

S pozdravom

Melušová Zuzana
MsÚ Šaľa
26. júl 2012

Anonymný užívateľ

Lokalitu som bol skontrolovať a žiaľ musím konštatovať, že tvrdenie samosprávy je nepravdivé, resp. pravdivé len z malej časti. Pokosený je len úsek asi 100-150m od ulice Vinohradnícka (po koniec betónového plotu po ľavej strane cesty), po pravej strane ešte menej, aj to nie v celej šírke. Bývalý bitúnok je až na konci ulici, teda asi 500 metrový úsek bol kosou, či kosačkou nedotknutý a zarastá burinou (a krovinami) naďalej. Burina má vyše dva metre, takže tu nepomôže ani tvrdenie, že narástla od posledného kosenia (teda za dva mesiace). Ostalo tam aj množstvo roztrúseného odpadu a stavebného odpadu (napr. betónové bloky, kopy stav. sute).

Nebolo by lepšie, keby niekto z úradníkov zdvihol zadok zo stoličky a šiel si situáciu skontrolovať predtým, ako začne tvrdiť takéto nepravdy? Alebo je pre úradníčku jednoduchšie počkať, kým sa neozve oznamovateľ podnetu a dodá jej ešte aj fotky dosvedčujúce, že niekto si nesplnil svoje povinnosti?

Načo je vo VZN 8/2000 o udržiavaní čistoty, ochrane zelene, ... ustanovenie "Kontrolu dodržiavania tohto nariadenia vykonáva Mestská polícia v Šali a mestom poverený subjekt v rámci výkonu miestnej správy." ?
26. júl 2012

Anonymný užívateľ

Keďže je podnet označený ako vyriešený, nemôžem pridať fotky, takže milí úradníci, asi si to budete musieť ísť skontrolovať sami.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania