Skládky odpadu pri kotolni na Orechovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Šaľa

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 02. apríla 2012

Na voľne prístupnom pozemku kotolne na ulici Orechová, podľa tabule patriacej mestom založenej organizácií MET Šaľa, vzniká hneď niekoľko skládok odpadu. Veľká skládka komunálneho odpadu (niekoľko m3) je pri trafostanici, veľká skládka stavebného odpadu (tiež niekoľko m3) je pod komínom, ďalšie kubíky rastlinného, stavebného, komunálneho odpadu a pneumatík sú na ploche, ktorá je prístupná cez otvorenú bránku na ul. Markovičova a menšie kopy odpadu sú roztrúsené po celom pozemku.

Celý pozemok je nezabezpečený, doslova voľne prístupný z niekoľkých strán, a teda na ňom vzniká nebezpečenstvo, že sa tam niekto zraní, napríklad pri detských hrách. Okrem toho, že pozemok je nezabezpečený, je na ňom aj veľká burina, ktorá znečisťovateľom len naznačuje, že o pozemok sa nikto nestará a teda vlastne ukazuje, kam si môžu odložiť svoj odpad.

Žiadam, aby si úradníci mestského úradu v Šali začali plniť svoje povinosti, ktoré im vyplývajú z príslušných zákonov, ale aj z vlastných VZN (možno im treba pripomenúť, že za plnenie si týchto povinností sú platení občanmi tohoto mesta) a teda aby sa postarali o odstránenie odpadu, pokosenie buriny, následnú údržbu zelene, zabezpečenie pozemku a potom o jeho kontolu. Len dnes som sem pridal šesť podnetov, ktoré vznikli počas ani nie hodinovej prechádzky po meste. Väčšina z nich by tu nemusela byť, ak by si Mestksý úrad a Mestská Polícia v Šali plnili svoje povinnosti. Možno by stálo za zváženie, či by sa občas nemohli občas poprechádzať po meste aj úradníci, keď to už nerobí Mestská Polícia, ktorá má mimochodom dohľad nad poriadkom v meste a nad dodržiavaním VZN o odpadoch a zeleni medzi svojimi povinnosťami.

Mimochodom, túto skládku som oznamoval aj OÚŽP v Šali ešte v decembri minulého roka, takže predpokladám, že mesto o nej už nejakú dobu vie.

09. máj 2012

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

Podnet je v štádiu riešenia.

Melušová Zuzana
MsÚ Šaľa
23. júl 2012

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

chcel by som sa opýtať, máme o tomto podnete a jeho riešení čerstvejšie informácie, nakoľko samospráva prisľúbila riešenie?
26. júl 2012

Anonymný užívateľ

Pohľad z ulice Markovičova. Zmeny po troch mesiacoch od podania podnetu: Na lokalite narástli bodliaky do výšky 2,5m. Pribudla drôtená mreža. Odpad nie je vidieť - dúfam, že toto nie je konečné štádium "riešenia", o ktorom píše samospráva. Dovoľujem si požiadať aspoň o odrstránenie buriny, aby nezaťažovala okolie peľom a aby sa zabránilo jej rozširovaniu.
26. júl 2012

Anonymný užívateľ

Pohľad z ulice Orechová (podľa Google mapy Lipová). Zmeny po troch mesiacoch od podania podnetu: Burina je pokosená, časť odpadu (kýble) bola presunutá dozadu za komín.
26. júl 2012

Anonymný užívateľ

Pohľad z ulice Orechová - pozemok pri trafostanici. Zmeny po troch mesiacoch od podania podnetu: Burina je pokosená, ale odpad tam ostal. Vyzerá to, že mesto takto vyzýva neporiadnikov, aby tam odhadzovali smeti aj naďalej - nič sa im nestane, nikoho to nezaujíma. Pripomínam, že na území obce je za odstraňovanie odpadu zodpovedná obec. Napriek tomu, že mesto Šaľa tento rok zvýšilo poplatok za smeti o 50%, nie je schopné odstrániť týchto niekoľko kubíkov odpadu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania