Stavebný odpad pri ul. Jesenského

Zodpovednosť za riešenie: Šaľa

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 16. apríla 2012

Pri predajni stavebnín je táto kopa stavabného a iného odpadu. Ďalšia skládka bola medzi touto skládkou a smetiakmi.

18. júl 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Nakoľko pozemky uvádzané v tomto príspevku, na kotrých sa predmetný stavebný odpad nachádza, nie sú vo vlastníctve mesta, oslovili sme ich vlastníka a investora stavby. Citujeme jeho odpoveď:

„Pozemok registra C s parcelným číslom 1091/1,1038/45 a 1091/12 je vo vlastníctve spoločnosti GEOS - GEODETICKÉ SLUŽBY, s.r.o.
Naša spoločnosť je zároveň stavebníkom rozostavaného objektu, ktorý sa tu nachádza v súlade s platným stavebným povolením č. 724/2007-2. Všetky stavebné práce a uskladnenie materiálu sú vykonávané výlučne na pozemkoch vo vlastníctve našej spoločnosti.
Stavebný odpad, ktorý vzniká v súvislosti s výstavbou naša spoločnosť v súlade s VZN mesta Šaľa priebežne kontrolovane odváža, aby nedochádzalo k znečisťovaniu okolia staveniska.
Po ukončení stavebných prác bude našou spoločnosťou zabezpečený komplexný odvoz a likvidácia vzniknutej stavebnej sute.“

S pozdravom,

Melušová Zuzana
MsÚ Šaľa
18. november 2012

Anonymný užívateľ

Dovoľujem si upozorniť, že na fotografii sa nachádza pozemok, ktorý je v katastrálnej mape označený číslom 1038/64. Pozemku zodpovedá LV(list vlastníctva) č.1, podľa ktorého je vlastníkom pozemku mesto Šaľa.
Vyjadrenie (presnejšie výhovorky) stavebníka sa vzťahujú k iným kopám odpadu, ktoré sa nachádzali pred stavbou vedľa tohoto pozemku. Prosím úradníkov, aby sa predtým, ako niečo napíšu, pozreli do katastrálnej mapy a nečakali, kým to za nich spraví niekto iný. Pripájam mapu.

19. november 2012

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

ďakujeme za upresnenie, podľa katastra je naozaj vlastníkom pozemku mesto Šaľa. Chcel by som sa preto opýtať aj na aktuálny stav podnetu - bol stavebný odpad už odvezený?

Ďakujem pekne.
22. november 2012

Anonymný užívateľ

Dobrý deň. Nemám aktuálne informácie, ale keď budem mať cestu okolo, tak to samozrejme odfotím. Poslednú fotku mám z augusta, odpad tam ešte bol. Aktualizáciou som chcel upozorniť, že mesto píše vo svojom vyjadrení o iných (vedľajších) pozemkoch.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania