Odpad pri železnici

Zodpovednosť za riešenie: Šaľa

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 04. júla 2012

Za železničnou stancou, smerom na Galantu je popri trati na konci betónovej prekladacej plochy niekoľko skládok odpadu - popri ploche, okolo cesty, v mieste odbočky na hlavnú cestu do Galanty a hlavne okolo kruhového úseku cesty na konci prekladiska po oboch stranách cesty. Na skládkach je rôzny komunálny odpad, elektronika, stavebný odpad. Veľa odpadu je už zarasteného burinou (aj na opačnej strane cesty, oproti väčším skládkam). Odpad je sypaný aj zo svahu na konci otočky.

Dve skládky sa svojím zložením veľmi podobajú na skládky pri Váhu, z ktorých som sem dve ohlasoval (detské šaty, hračky, časopisy) a tretiu podobnú sem ohlásil niekto iný. Dostanete sa tam buď od železničnej stanice, alebo z galantskej cesty.

27. júl 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dňa 26. 07. 2012 bola vyčistená plocha pri železnici, kde bola tzv. čierna skládka. Bolo tu uložené prevažne staré šatstvo a hračky a v menšej miere iný komunálny odpad. Odpad pozbierali aktivační pracovníci, odpad bude zneškodnený na náklady mesta. Po odvážení doplníme aj množstvo tohto odpadu (fotené 26. 07. 2012).

S pozdravom

Melušová Zuzana
MsÚ Šaľa

29. marec 2013

Anonymný užívateľ

Na lokalite ostalo značné množstvo stavebného odpadu. Tento odpad je vidieť aj na fotkách, ktoré sem pridal úrad, ale tam sú zarastené burinou.
29. marec 2013

Anonymný užívateľ

Na lokalite ostalo množstvo roztrúseného odpadu.
29. marec 2013

Anonymný užívateľ

Pod veľkým stromom úplne na konci som našiel tohoto psa. Zdá sa, že neukončil svoj život prirodzeným spôsobom a mám pocit, že ho ani neukončil dobrovoľne.
02. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po prijatí aktualizácie podnetu sme vykonali terénnu ohliadku za účasti príslušníkov mestskej polície a subjektu, vykonávajúceho pre mesto asanačnú činnosť. Z miesta označeného v podnete bolo odstránené uhynuté zviera (koza). Drobný rozptýlený komunálny odpad bude vyzbieraný koncom apríla resp. zač. mája.

Odpad v tejto lokalite bol v minulom roku riešený cestou ObÚŽP Šaľa v zmysle zákona o odpadoch. Zo záverov konaní vyplynuli pre zúčastnené strany (mesto Šaľa, Železnice SR) povinnosti. Mesto v zmysle týchto záverov vyčistilo plochu od komunálneho odpadu (prevažne šatstvo a iný drobný komunálny odpad). Odstránenie stavebného odpadu mali riešiť Železnice SR.

S pozdravom,
Melušová Zuzana
MsÚ Šaľa

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.