Krádeže na cintoríne v Šali

Zodpovednosť za riešenie: Šaľa

V riešení
meno
Adriana 25. mája 2015

Dobrý deň p. primátor,

rada by som Vám ukázala fotky hrobu môjho otca, ktoré som odfotila s odstupom niekoľkých dní. Asi nepotrebujú ďalší komentár. Chcem sa spýtať či takýto obraz činnosti niektorých našich spoluobčanov budem vídať aj naďalej, alebo či by sa s tým nedalo niečo robiť.

Konkrétne toto naše hrobové miesto sa nachádza neďaleko zadnej brány cintorína z Ulice SNP. Na tejto ulici pravidelne parkujú mikrobusy personálnych agentúr zvážajúcich našich spoluobčanov do práce, čo je mimochodom veľmi chválihodné, a na neďalekých „hrobových lavičkách“ oddychujú naši spoluobčania bez domova.

Musím priznať, že veľa vecí nám zatiaľ nezmizlo, otec zomrel v júni 2013, tak kvety nám zatiaľ zmizli len druhú sezónu, sviečky nám miznú častejšie iba na jeseň a v zime, celý svietnik zmizne len sem-tam, no a toaleta pri stromoch sa tu robí pravidelne, malá aj veľká.

Skúste prosím zvážiť či by nebolo vhodné umiestniť kamerový systém aj do priestorov cintorína. Ja osobne by som niečo takého nerobila ani keby tam kamera nebola, ale našich spoluobčanov by to odradiť mohlo.

Myslím si, že ľudí s podobnou skúsenosťou je veľa, len o tom nenapíšu, alebo to neoznámia, čo je podľa mňa veľká chyba. Iste chápete, že nejde ani tak o materiálnu hodnotu, aj keď ani tá nemusí byť pre každého zanedbateľná, ide hlavne o tú ľudskú stránku...

Želám všetko dobré. Adriana T.

25. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobry den prajem, podnet som posunul priamo primatorovi mesta.

Martin Fabian
25. máj 2015

Barbados

ešte mi napadlo či to nepresadila iná zavistlivá babka na iný hrob alebo záhradu. Individua by to skôr odkopli alebo rozhadzali, nebrali by to. Chytiť zlodeja a zakopať ho po pás do zeme, iné si nezaslúži
29. máj 2015

Mestská Polícia Šaľa

Ďakujeme za podnet. V záujme ochrany majetku občanov mestská polícia Šaľa posilnia hliadkovú činnosť na cintorínoch v Šali a v mestskej časti Veča. Touto cestou vyzývame občanov, aby neboli ľahostajní k svojmu okoliu a ak sú svedkami protispoločenskej činnosti, aby ju nahlásili na bezplatné t. č 159 (MsP) alebo 158 (PZSR).
S pozdravom.
Peter Krokavec
04. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pani Adriana,
pokúsime sa prostredníctvom mestskej polície prijať opatrenia na
predchádzanie krádežiam na cintoríne. Nie som si istý či by kamerový systém
vzhľadom na množstvo zelene bol účinným prostriedkom ale každopádne nechám
preveriť aj túto možnosť. V súčasnosti nerozširujeme kamerový systém ale
každoročne sme žiadateľmi o príspevok na jeho rozšírenie a ak to bude možné
tak pri najbližšom rozširovaní počtu kamier budeme riešiť aj ochranu
cintorína. Jozef Belický

Mgr. Jozef Belický
primátor mesta Šaľa

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania