Nedodržanie rozkopávkového povolenia

Zodpovednosť za riešenie: Šaľa

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 26. júla 2012

Podľa rozkopávkového povolenia vydaného na rekonštrukciu plynovodov by mali byť všetky rozkopávky uvedené do pôvodného stavu a napríklad zelené plochy zatrávnené. Toto je príklad, ako vyzerá zatrávnenie v podaní SPP a úradníkov mesta Šaľa, ktorí majú na starosti kontrolu dodržiavania povolenia. Je to na ulici SNP (činžiak oproti Kauflandu). Na zelenej ploche za domom je aj po roku vidieť, kadiaľ vedie trasa plynovodu buď podľa toho, že tam nerastie nič, alebo tam rastie len burina, čo sa tam rozšírila z okolia. Nie je tam ani stopa po tráve. Takto vyzerajú mnohé (všetky?) zrekonštruované trasy v Šali - ľahko ich spoznáte podľa väčšej koncentrácie buriny v porovnaní s okolím. Chápem, že stavebník sa snaží ušetriť (a ukradnúť) kde sa len dá, ale čo tým získalo mesto, okrem toho, že si ušetrili prácu nejakí neschopní/leniví úradníci?

17. august 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

V Šali prebehlo a momentálne prebieha 8 etáp rekonštrukcii plynovodov, na ktoré je vydané stavebné povolenie ako aj rozkopávkové povolenie. Do tohoto času nie je odovzdaná žiadna etapa a taktiež neprišlo ani k ich kolaudácii, kde sa budú skúmať všetky podmienky stanovené rozhodnutím. Je to dlhodobejší proces a vyžaduje si oveľa viac času ako bežné rekonštrukcie.

S pozdravom,

Melušová Zuzana,
MsÚ Šaľa
21. október 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

posielam aktuálny stav podnetu.

S pozdravom,
Melušová Zuzana
MsÚ Šaľa
22. október 2013

Anonymný užívateľ

Toto je ďalšia lokalita, kde mesto nespravilo nič. V podnete som oznamoval, že miesta neboli po výmene plynovodu zatrávnené, ale postupne zarastajú burinou. Podľa rozkopávkového povolenia malo byť miesto zatrávnené, čo by podľa mňa malo znamenať, že by tam mala rásť tráva a nie rôzne druhy burín. Na fotografii to nie je vidieť, ale na mieste nenájdete veľa trávy, je to samá burina, ktorá teraz po pokosení vyzerá ako "pekná" zelená plocha.

Česť práci !

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania