Chodník zablokovaný odpadom

Zodpovednosť za riešenie: Šaľa

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 22. marca 2013

Na Kalinčiakovej ulici je chodník zablokovaný odpadom najmenej od 6.3.2013, pričom prvý vývoz rastlinného odpadu mal byť 15.3. Chodník bol zablokovaný ešte aj 20.3.2013. Odpad bol 20.3 (v stredu) takto vyložený aj v okolitých uliciach (nie priamo na chodníkoch), napriek tomu, že vývozný deň je až sobota. Okrem toho, že to nepôsobí veľmi esteticky, v prípade veterného počasia je odpad rozfúkavaný po okolí a je to aj porušenie VZN.

Citujem zo stránok mesta:
" Žiadame všetkých občanov, aby v záujme čistoty verejných priestranstiev nevykladali separáty a biologický odpad mimo vývozných dní.

!!! Vyloženie separátov mimo určených dní bude považované za zakladanie čiernej skládky (možná pokuta do výšky 165,96 Eur) !!!"

Žiadam, aby mesto postupovalo v zmysle platných nariadení mesta a zjednalo nápravu.

25. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mimoriadna situácia zapríčinená zlými poveternostnými podmienkami v dňoch 14. - 16. marca spojená so silným vetrom a snežením si vyžiadala posunutie začiatku zberu biologického odpadu o jeden týždeň (Veča 22. 03. 2013 a Šaľa 23. 03. 2013). O tejto skutočnosti mesto informovalo občanov oznamom na úradných tabuliach a na internetovej stránke mesta. Od tohto termínu bude zber tzv. zeleného odpadu realizovaný v obvyklom režime, t.j. 1 x týždenne. Mestská polícia zvýši hliadkovú činnosť s cieľom kontroly dodržiavania podmienok zberu.

S pozdravom,
Melušová Zuzana
MsÚ Šaľa

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.