Okružná - stále plný kontajner na papier

Zodpovednosť za riešenie: Šaľa

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 20. novembra 2013

Na Okružnej ulici je len jeden smetiak na papier pre asi dvesto bytov (a dve škôlky, z ktorých tam toho nanosia asi najviac). Ľudia separujú odpad, ale nakoniec to vyzerá tak, ako je vidieť na fotke.

Alebo je to "zodpovedným zamestnancom mesta" jedno? Veď len v posledných týždňoch som videl asi tri krát, ako smetiari odviezli spolu s komunálnym odpadom aj kontajner s papierom, či vytriedený biologicky rozložiteľný odpad vo vreciach. Ale teraz si prosím pripravte lepšiu výhovorku, ako tú, ktorú ste mi poskytli minule spolu s falošným vážnym lístkom - že vraj po vysypaní z auta pracovníci pretriedili takmer 10 ton odpadu a vybrali z nich 130 kg lístia, ktoré boli do auta nahádzané v tenkých igelitových sáčkoch, auto ich zlisovalo a potom na ne priložili ďalších sedem kontajnerov smetí. A to všetko stihli za tých pár minút, čo sa otočili pre ďalšiu fúru.

VZN č. 5/2013:
Pri posudzovaní dostatočnosti zberových nádob sa bude vychádzať [...] a zo sledovania ich naplnenosti zodpovedným zamestnancom mesta.
[...]
Kontrolu dodržiavania tohto VZN vykonáva mestská polícia a poverení zamestnanci mesta.

Prosím, aby "zodpovední zamestnanci mesta" pri svojich výpočtoch vzali do úvahy nasledujúce čísla: Len v dome 1025 býva asi 400 ľudí, k tomu si pripočítajte dva vchody z vedľajšieho domu a dve škôlky/jasle/OSS.

07. december 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

za posledné mesiace došlo v spoločnosti SITA Slovensko, a.s. k viacerým personálnym zmenám vrátane vedenia. Pred dvoma týždňami nastúpil nový vedúci prevádzky Šaľa, ktorý bol upozornený na nedostatky pri vývoze. Boli dohodnuté postupy pri vývoze zmesového odpadu ako aj separátov a biologicky rozložiteľného odpadu. Podľa vyjadrenia vedúceho prevádzky boli v piatok (29. 11. 2013) zamestnanci vykonávajúci priamo vývoz odpadu dôrazne upozornení na dôsledné dodržiavanie pravidiel pri vývoze. Podotýkame, že pri separátoch, ktoré nie sú vyvezené v utorok kvôli znečisteniu, je spísaný zoznam nevyvezených kontajnerov. V spolupráci vedúceho prevádzky a zodpovedného zamestnanca MsÚ je následne vykonaná kontrola stavu na základe ktorého sa rozhodne o odvezení znečistených separátov spolu so zmesovým odpadom.
Sme si vedomí, že Vami spomínané stanovište slúži veľkému počtu obyvateľov. Aj z toho dôvodu sme sem doplnili kontajnery na plasty (2 ks) aj kontajner na sklo (2 ks). Žiaľ, na stredisku v Šali nie je momentálne k dispozícii voľný kontajner na papier. Sú objednané a doplníme ho ihneď po ich dodaní.

S pozdravom,

Melušová Zuzana
MsÚ Šaľa

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania