Zablatený chodník na SNP-čke

Zodpovednosť za riešenie: Sečovce

V riešení
meno
Pavol Bejda 09. novembra 2016

Pri chodníku, na poslednej zákrute ulici SNP v smere na Zbehňov pravdepodobne niekto od telekomunikácií kopal výkop a takto odviedol svoju prácu. Hrubá nedbalosť, alebo si povedali že ten chodník už aj tak dávno chodníkom nie je a blato mu neublíži. Aby sa tomu chodec vyhol ( a blato je aj v zatrávnenej časti ) musí vstúpiť na cestnú komunikáciu čím vystavuje svoj život ohrozeniu nakoľko doprava je tu rušná a mnoho vodičov nedodržiava prikázanú rýchlosť. Najviac ma zaráža že je to "pod nosom" Mestských služieb. Ktorých zamestnanci, hlavne riadiaci, tade denne chodia do práce. Kto vlastne zodpovedá za poriadok na mestských komunikáciach? Alebo si tiež povedali že ... . Kedy sa začne opravovať chodník už aj na SNP?

14. november 2016

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Bejda,
ďakujeme za Váš podnet. Tento výkop pravdepodobne súvisí s prácami, ktoré v danej lokalite vykonávali pracovníci VSD, a.s. Ako ma informoval pán J. Hrinda, pracovník Spoločného stavebného úradu, mal by tieto nedostatky dať do poriadku spomínaný podnik. Kolaudácia prác, ktoré v danej lokalite VSD, a.s. vykonávala sa uskutoční až 23. novembra čo znamená, že do tohto termínu by ml byť neporiadok aj odprataný.
V prípade, že tam nedostatky zostanú aj po kolaudácii prác, bude mesto postupovať v rámci svojich kompetencií.

V pláne rozpočtu na rok 2017 je návrh na opravy a rekonštrukcie chodníkov. Výška použitej sumy pre tú-ktorú alokáciu je závislá od vecných pripomienok a rozhodnutia Mestského zastupiteľstva.

Bc. Milan Palfi
kultúrny referent
MsÚ Sečovce
05. december 2016

Pavol Bejda

Vážený pán Pálfi,
podľa stavu chodníka kolaudácia prác, vami uvádzaná na 23.11. (neuvádzate rok) predpokladám 2016 sa stále neuskutočnila. Z tohto dôvodu žiadam mesto, ako ste uviedli vo svojej odpovedi,
o vyriešenie a odstránenie blata z uvedenej časti chodníka na ulici SNP v rámci svojich kompetencií.
Za kladné vyriešenie, aj za ostatných obyvateľov dotknutej časti ulici SNP vopred ďakujem.
S pozdravom
Pavol Bejda.
27. február 2020

Nika

SNP-chodník-rozkopaný

Dobrý deň
Po tomto sa vážne chodiť nedá!!! Niektorý ľudia z našej ulice SNP chodia pešo. Či ideme do mesta, do práce, do obchodu, alebo do kostola ideme pešo. Problém je ten, že či sa vám to páči, alebo nie, či chcete alebo nie tak či tak sa zašpiníte od blata, ktoré pokrýva naše chodníky. Pred niekoľkými mesiacmi boli rozkopané miesta pri chodníkoch myslím si ,že šlo o optické káble no kopa hliny stále ostala na mieste a keď prší, alebo sneží voda jednoducho zmýva blato na chodníky. Pokiaľ viem na našej ulici sa spisovala aj petícia na opravu chodníkov , ale to už je nejaká doba a nič sa nerieši. Naše chodníky sú nielen znečistené, ale aj vo veľmi zlom stave o obrubníkoch ani nehovorím. Žiadam pána primátora o zváženie riešenia tohto dlhodobého problému. Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.