Funkčnosť osvetlenia

Zodpovednosť za riešenie: Sečovce

V riešení
meno
vlado 14. novembra 2016

Takto funguje verejne osvetlenie po rekonstrukcii na ulici Partizanskej.Cez tyzden,cez vikend ...Je to chyba obcanov?

15. november 2016

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Vlado,
ďakujeme za Váš podnet. Problém, ktorý ste zaslali sa týka nielen ulice Partizánskej ale aj viacerých lokalít v meste. Nefunkčnosť osvetlenia bola spôsobená poveternostnými podmienkami, kedy mohol nastať skrat na vedení. Svetlá na ulici Partizánskej už svietia. Ak sa takýto problém vyskytne, zvyknú výpadok na elektrickom vedení odstraňovať elektrikári.

Bc. Milan Palfi
kultúrny referent
MsÚ Sečovce
21. február 2017

Cyril Ihnát

dobry den.
zda sa, ze nevhodne poveternostne podmienky mame kazdy tyzden. lebo v podstate kazdy tyzden osvetlenie nefunguje.. prisiel som na tento web so zamerom zaevidovat novy podnet a zistil som, ze nespokojnych obcanov je nas viac..
vopred dakujem za ozajstne riesenie problemu
21. február 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol samospráve 21. februára opätovne zaslaný.

Martin Kollárik
[email protected]
22. február 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Ihnát,

mesto Sečovce o komplikáciách s osvetlením vie a ospravedlňuje sa za to, že dochádza k častým výpadkom. Problém však neleží priamo na bedrách mesta. Mestské osvetlenie je napojené na distribučnú sústavu VSD a.s. Z dôvodu, že na viacerých miestach sú previsy káblov, dochádza aj v tomto období vplyvom sneženia, námrazy a ľadu k skratovaniu na základe dotyku vedenia. Keď pri tom vypadne osvetlenie, vyhodí aj istič na príslušnom zariadení. Následne pracovníci VSD a.s. musia prísť nahodiť ističe, aby mohlo byť funkčné aj osvetlenie. Až po nahodení sústavy môžu pracovníci mesta sfunkčniť svetlá. Mesto, ale hlavne Technické služby tieto závady často nahlasujú, dokonca podľa slov pána Paulovčáka, povereného vedúceho Technických služieb, VSD a.s. tieto výpadky vie zaznamenať.
Ďalším problémom (nielen) v tejto lokalite sú spomínané previsy káblov. Na niektorých úsekoch bolo zamedzené dotykom a skratovaniu tzv. rozperkami. Tento problém musí ale vyriešiť VSD a.s. Podľa slov pána Paulovčáka bola spomínaná spoločnosť viackrát na už spomínané skutočnosti upozornená, ale všetky previsy ešte rozperkami nevyplnila. Skutočnosť je taká, že pokiaľ tento problém nebude odstránený, tak aj pri menších výkyvoch počasia (dážď, sneh, vietor) dôjde k skratovaniu vedenia a výpadku mestského osvetlenia.

Bc. Palfi Milan
kultúrny referent
Mestský úrad Sečovce
24. február 2017

Cyril Ihnát

dakujem za informaciu. dohodli ste si s VSD as termin vyriesenia? z mojho pohladu vlastnia infrastrukturu, za ktoru platime ako obcania mesta. a za nase peniaze aktualne neodstavame ocakavanu kvalitnu sluzbu.
08. marec 2017

Cyril Ihnát

Dobry den.
dnes nam svetla opat nesvietia.. chcem sa teda informovat ako ste postupili v rieseni problemu.
Ihnat
19. marec 2018

vlado

Osvetlenie

Opat nesvietime ale platit za rekonstruovane osvetlenie musime?Pri burke, alebo vetre nesvieti nikdy osvetlenie..

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.