Dlhodobé neriešenie problému s parkovaním na ulici SNP

Zodpovednosť za riešenie: Sečovce

V riešení
meno
Lukáš 03. apríla 2018

Dobrý deň,
chcel by som sa spýtať, ako plánuje mesto vyriešiť dovolím si povedať do neba volajúci problém s parkovaním na ulici SNP. Je nutné uvedomiť si, že osobných vozidiel v našom meste pribúda, ALE parkovacích miest je žalostne málo. Sú rodiny ktoré majú aj zo 2-3 osobné autá. Zaujímalo by ma, ako to chce mesto vyriešiť. Prikladám fotografie, ako to vyzerá vo večerných hodinách s parkovaním.
Zárpveň by som sa chcel spýtať či by bolo možné zakúpiť si alebo prenajať parkovacie miesto od mesta, ale s nejakou zábranou, aby mi nik iný nemohol obsadiť moje parkovacie miesto?

05. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, uskutočníme verejný prieskum, či chcú obyvatelia SNP parkovací dom pri moste na pozemku, ktorý vlastní Coop Jednota. Druhá možnosť je vybudovanie parkovacích miest za bytovým domom SNP v množstve vyše 100 miest na úkor zelene s troma prístupovými cestami. Zhruba 60 miest plánujeme na basketbalovom ihrisku, ktoré nie je využívané, plus ďalšie na miesta na tzv. tribúne, ktorá je bezpredmetná, ale chcem aj k tomu uskutočniť prieskum, aby sa občania vyjadrili. Zatiaľ je odkúpenie parkovacieho miesta nemožné.
S pozdravom


MVDr. Jozef Gamrát
Primátor mesta Sečovce
17. júl 2018

Lukáš

Dobrý deň,
plánuje mesto tento problém riešiť ešte v tomto kalendárnom roku? Pokiaľ mám správne informácie, tento problém nebol l dnešnému dňu prednesený na zasadnutí Mestského zastupiteľstva, pričom od nahlásenia uplynuli už 3 mesiace. Za tento čas mohlo mesto alespoň spraviť prieskum alebo pozvať občanov sídliska SNP na stretnutie so zástupcami mesta, a prehodnotiť aké sú možnosti, a čo sa s týmto problémom dá robiť.
Ďakujem za odpoveď
20. november 2018

Michal Kravec

Pridávam sa, nielen na sídlisku SNP je problém s parkovaním. Tiež sa ťažko parkuje aj pri ďalších bytovkách Nám. sv. Cyrila a Metoda a Obchodnej ulici. Niektorí parkujú na tráve. Podľa mojej mienky je potrebné obmedziť parkovanie, ako je už vyššie uvedené, viacerých áut (súkromných a služobných) na jednu domácnosť tzv. progresívnou daňou. Tiež je problém s parkovaním aj napr. na Sídlisku Juh a na ulici M.R. Štefánika.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.