Neprehľadná križovatka Pribinova - Nám. sv. Cyrila a Metoda

Zodpovednosť za riešenie: Sečovce

V riešení
meno
Jakub Farkaš 19. júla 2018

Pri výjazde z ulice Pribinova na hl. cestu (Nám. sv. Cyrila a Metoda) je v prípade stojacich áut pred UPSVaR neprehľadná križovatka v smere od MI. obmedzuje to výjazd na hlavnú cestu v oboch smeroch.
Navrhujem umiestnenie dopravného zrkadla na stĺp pri gréckokatolíckom kostole, ktoré by zabezpečilo sprehľadnenie výjazdu a tým pádom aj bezpečnosť cestnej premávky.

03. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ulica Pribinová je v správe mesta ako miestna komunikácia avšak hlavná cesta na, ktorú je napojená ulica Pribinová je v správe ciest KSK. O umiestnenie dopravného značenia a ich významu prináleží tejto správcovskej spoločnosti.

PS: Uvedený podnet posielame na odbor dopravy v KSK.

S pozdravom
MVDr. Jozef Gamrát
Primátor mesta Sečovce

S pozdravom
MVDr. Jozef Gamrát
Primátor mesta Sečovce
20. november 2018

Michal Kravec

Chcem podotknúť, že z viacerých ulíc (napr. z Hviezdoslavovej), kde sa odbočuje na hlavnú ulicu (Obchodnú, Nám. sv. Cyrila a Metoda) je často neprehľadná križovatka aj z dôvodu parkovania motorových vozidiel v tesnej blízkosti križovatiek na hlavnej. Preto navrhujem zakázať parkovanie/státie aút zvislou dopravnou značkou a hlavne nákladných vozidiel a vo všeobecnosti aj vo väčšej vzdialenosti od hranice križovatky. Tiež priechody pre chodcov sú blízko pri uvedených križovatkách a niekedy vidno chodcov až na poslednú chvíľu napr. pri Dome služieb.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.