Parkovanie pri prechode pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
igor.k. 23. septembra 2014

Dobrý deň, chcela by som sa informovať na miesto prechodu pre chodcou oproti Mestskému úradu, (mostík nad fontánou smer prevádzka fottoslužieb), veľa krát sa stalo, že ak chce človek prejsť cez hlavnú cestu, musí obísť zaparkované auto. Je možné, aby toto nebolo vidno na kamerovom systéme ako aj pri obhliadke mestskou políciou? A čo vzdialenost 5 m?

25. september 2014

Dee

Ja osobne tam nevidím problém... A tých 5m je dodržaních. Zákon píše pred prechodom a nie pred aj za... ak sa mýlim, prepáčte
25. september 2014

Odpoveď samosprávy

Na základe Vášho podnetu bolo príslušníkom MsP Senec nariadené, aby sprísnili kontrolu na predmetnom mieste a každý zistený priestupok riešili v zmysle zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch. Privítame však aj pomoc občanov, ktorí majú možnosť protiprávne konanie iného občana nahlásiť v čase, keď k takémuto konaniu práve dochádza a to na útvar MsP Senec ( linka 159), alebo OO-PZ Senec (linka 158). Vzhľadom na predpoklad, že represívne opatrenia polície úplne nevyriešia dopravnú situáciu na predmetnom mieste, bol oslovený aj správca miestnych komuníkácií o úpravu cestnej premávky príslušným dopravným značením. Na otázku „a čo 5 m?“ Vám dávame na vedomie nasledovné: V zmysle § 25 ods. ods. 1 písm. c, Zákona č. 8/2009 Z.z. vodič nesmie zastaviť a stáť na priechode pre chodcov, alebo priechode pre cyklistov a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred nimi. Priechod pre chodcov je miesto na ceste slúžiace pre prechádzanie chodcov na druhú stanu vozovky. Takže za zastavenie a státie vo vzdialenosti 5 m pred priechodom pre chodcov sa považuje zastavenie vozidla na ceste v smere jazdy a nie na chodníku. O chodníku pojednáva § 25 ods. 1 písm. q, Zákona č. 8/2009 Z.z.

Ďakujem za podnet a prajem pekný deň.

Mgr. Ľuboš Hlaváč, Náčelník MsP Senec
25. september 2014

Janko

No, osobne si myslim, ze by bolo vhodne veci okolo parkovania riest pred tym, ako Robkovi schvalia dalsiu polyfunkciu v centre mesta. Tu zaparkuje niekto, kto sa trebárs ponahla. Zdrzi sa do 5 min. trebárs na danovom urade, alebo si vybehne cez cestu do Kocky kupit 20 deka tresky a 2 rozky. Tych miest v okoli DU zial vela nie je.
27. september 2014

Klaudia

...hm staci napisat meno Robko...a kazdy vie o koho ide...sme to dopracovali...
29. september 2014

karolpavol

Myslite Robka Fica :-)?
24. október 2014

Hugli

Sa tu natahujete za vyklad zakona...A co takto pouzit zdravy rozum? Ved je normalne, ze priechod pre chodcov konci/zacina parkovacim miestom? Keby ludia vedeli levitovat ponad zaparkovane auta, tak nam ani priechody netreba ziadne.
20. január 2016

Odkaz pre Starostu Senec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.