Chodnik/Cyklochodnik Senec Gardens

Zodpovednosť za riešenie: Senec

V riešení
meno
Dusan Szabo 28. januára 2015

Dobry den,

Chcel by som sa informovat o prepojeni mesta s lokalitou Senec Gardens pre pesich a bicyklistov. Okrem auta a obcasnej MAD je moznost dostat sa z danej lokality iba tvz "cestou smrti". Ked v minulosti niekto pretransformoval ornu podu na stavebne parcely, musel predpokladat aj napojenie danej lokality na infrastrukturu mesta. Uplne by stacil chodnik spajajuci cestu na Turen s Janosikovou ulicou, 510 m. Idealny by bol podchod/nadchod/teleport cez zeleznicnu trat, ale som realista a viem ze na to peniaze nebudu. Takze aspon priechod pre pesich.

Dakujem

S pozdravom

Dusan Szabo

28. január 2015

Martina K.

Chodníkov v Senci chýba na viacero miestach. Najmä k novo vybudovaným lokalitám. Predpokladám, že to podnet označia ako neriešený.
28. január 2015

Martina K.

Chodníkov v Senci chýba na viacero miestach. Najmä k novo vybudovaným lokalitám. Predpokladám, že to podnet označia ako neriešený.
28. január 2015

Ivan K.

podporujem namet, prepojenie Senec Gardens so Sencom pre chodcov skutocne citelne chyba, bez auta sa clovek stava uplne odstrihnutym
28. január 2015

Eduard V.

Plne zdielam nazor, nedostupnost s mestom je obmedzujuca. Chodnik, resp. prechod je nevyhnutny! Nehovoriac o tom, ze Senec Gardens je sucast mesta Senec a oznacenie konca mesta Senec je cca tych 500 metrov od tejto obytnej zony (kde mimochodom zije vela malych deti). Prijazd na hlavnu cestu do Senca zo Senec Gardens je velmi problematicky a navyse sa tam stava mnozstvo dopravnych havarii (aj ked je to mozno ina zalezitost, ale suvisi to...)
28. január 2015

Martina Č.

Taktiez sa pripajam k nazoru a plne ho podporujem. Pokial nemate auto, len velmi tazko sa da dostat do mesta. Vyznamnou mierou to iste odradza aj potencialnych kupujucich nehnutelnosti v SG a okoli. Vybudovanie chodniku/cyklocesty by prospel nielen nam, obyvatelom Senec Gardens, ale aj ludom z okolitych dedin. Pevne verim, ze sa dana vec vyriesi v nas prospech, prospech obyatelov, ktori platia dane, a chodnik bude coskoro vybudovany.
28. január 2015

Veronika Pizano

Pesie/cyklisticke prepojenie mesta by bolo skvele, najma ak by bolo co najbezpecnejsie. Na postu ci do Tesca to trva pesi len 20 minut, ale s kocikom sa nedostanem, tak musim ist autom. Verim, ze v ramci rozvoja cyklodopravy v Senci sa bude na toto prihliadat ako potencial na napojenie Mlynskeho klina aj Turne.
28. január 2015

Miroslav S.

Musím súhlasiť s predchádzajúcimi komentármi, vzhľadom na to že Senec gardens je súčasť Senca, mal by byť s mestom aj plnohodnotne spojený. Výrazne by sa tým zvýšila atraktivita lokality a spokojnosť obyvateľov tejto časti.
28. január 2015

Veronika K.

Pripajam sa k ostatnym. Vo stvrti Senec Gardens zije vela mladych rodin s detmi. Prechadzky su obmedzene na 4 ulice, alebo musite zlozit kocik do auta - ak nejake mate - a prejst do mesta, na jazera, co nie je vzdy jednoduche.
28. január 2015

Sláva P.

Pripájame sa k názorom obyvateľov Senec Gardens o nutnosti vybudovania nadchodu do Senca, dočasne aspoň prechodu pre peších, s tým súvisí aj zníženie povolenej rýchlosti v tomto úseku.
28. január 2015

Martina Opletalova

Jednoznacne chyba spojenie s mestom Senec, aj ked sme katastralne jeho sucastou, chodnik pre cyklistov a chodcov by velmi ulahcil byvanie v tejto lokalite. Dostupnost lokality prostrednictvom MAD a Slovak Lines sice je, ale tie su bohuzial rovnako nacasovane s odchodmi tymto smerom. Budeme velmi radi za ustretove riesene spristupnenia tejto lokality k mestu pre chodcov a cyklistov.
29. január 2015

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Szabo,
V novom Územnom pláne mesta Senec v etape prerokovávania
a schvaľovania „Konceptu“, je navrhnutá cyklotrasa, ktorá bude
umožňovať prepojenie obytnej zóny Senec Gardens pozdĺž budúcej
stavby „Preložky št. cesty I/61“ cez železničnú trať /podchod/nadchod/
k Striebornému jazeru a popod jestvujúci nadjazd nad železnicou
až na Jánošíkovu ul.
Pozemky cez ktoré je navrhnutá trasa prepojenia nemotorovej dopravy
medzi uvedenou obytnou zónou a mestom nie sú vo vlastníctve mesta Senec.
Ich riešenie a realizácia bude riešená v súčinnosti vlastníkov /developerov/ pozemkov, investorov pripravovaných území a mesta Senec pri príprave a povoľovaní stavby „Preložka št. cesty I/61 Bratislava – Senec“ /Slovenská správa ciest, a.s./, príprave a povoľovaní obytnej zóny „ Pri Majeri I. a II.“ navrhnutých v Koncepte ÚPN mesta Senec.




Ing.arch. Igor Križko
ved. odd. ÚPaRN
29. január 2015

Šakal

Vážený pán architekt mesta Senec je to tu cele zle!!! Ako je možne schválenie územného plánu a povelenie výstavby keď chýba infraštruktúra?
Hm vysvetlite mi toto ???
29. január 2015

Martina K.

Súhlasím s p. Šakalom, nové "sídliská" sa veselo stavajú, ale keď sa človek nasťahuje, mesto dáva ruky preč od všetkého. Pozrite si neriešené podnety, skoro všetky sa týkajú nových sídlisk, najmä dopravy. Argumentujú, že ste vedeli kde si dom, či byt kupujete. Podobný problém je Svätý Martin, Juh - čierna voda.
30. január 2015

Šakal

No neda mi opäť reágovať : mesto dáva ruky preč od veľa vecí. Čo tak dať ruky preč pri platbe daňe za svoju nehnuteľnosi ???
Argument mesta : te vedeli kde si dom, či byt kupujete je tak ubohe ...
30. január 2015

Martina K.

Navrhujem, aby sa občania spojili a riešili to spoločne..
30. január 2015

Martina K.

Navrhujem, aby sa občania spojili a riešili to spoločne..
30. január 2015

Dusan Szabo

Co navrhujete?
31. január 2015

sisa

Pozadovat stavebnu uzaveru. Kym mesto nebude schopne riesit problemy spojene s infrastrukturou, nech sa nestavia. Problemy budu len narastat. Pozrite si kolko novych obytnych zon ma pribudnut.
31. január 2015

sencan

Mesto rocne minie na udrzbu a obnovu komunikacii cez pol miliona eur. To je taky problem urobit jeden chodnik, ktory zvysi bezpecnost obyvatelov? Alebo budeme cakat na nestastie?
18. február 2015

peto

co to je "obytna zóna „ Pri Majeri I. a II.". ani google mi to nenasiel :D.

celkovo to vobec nie je riesene, len sa vydavaju povolenia a stavia sa hocikde na poli. cesty tam su ale chodniky chybaju vsade
vid. Gardens, Ml.klyn, Pri Burosi, Okružna-Lesopark, Tehelna, Malý Biel, Senec Juh
18. február 2015

Martina K.

nebude to za Turňou?
18. február 2015

Janka zo Senca

Priatelia , hlavne je to, že sa stavia a miestne "celebrity" sa na tom pekne nabalia. Myslite si, že ich trápi nejaký chodník v prdeli SG ? Veď si len pozrite ako vyzerá centrum mesta, ako sa odflákli parkovacie miesta pre AB centrum. Na piatom jazere take problémy Lucka určite nemá veď j Kvalova :-)
20. február 2015

MK

Aj my obyvatelia Mlynskeho Klina a teda Senca by sme ocenili, keby sme sa vedeli bezpecne dostat do mesta pesi, alebo na bicykli.
Ano vedeli sme kde kupujeme pozemky, ale aj mesto vedelo, kde vydava stavebne povolenia a aka vekova kategoria sa tam stahuje, deti ktore su teraz male, budu o chvilu samostatne, ale odkazane na par spojov? Alebo budeme trpnut aby ich nenapadlo sa previezt do Senca na bikoch....
MAD je fajn, ale po pravde, radsej sadnem do auta a som o 5 min v meste. Na jar a v lete by som radsej sadla na bicykel a nemusela za kazdym startovat auto...
21. február 2015

Jana Nemethova

Peto, obytna zona Pri majeri II. a III. su obytne zony nachadzajuce sa, teda planovane vedľa Senec Gardens. Pozrite si koncept uzemneho planu http://www.senec.sk/index.php?menu_id=1613 - Textova a tabulkova cast. str. 69. Su oznacene cislami 12.2 a 12.3. najdete to na mape napr. variant I vykres 1.
21. apríl 2016

Martina

Dobry den,
po roku by som sa chcela opytat v akom stadiu je rokovanie a schvalovanie vybudovania chodnika a cyklotrasy pre spojenie Senec Gardens - mesto Senec.
Dakujem.
18. júl 2016

Dusan Szabo

Tiez som zvedavy kam sme sa pohli za rok. Za skoru odpoved dakujem.
11. január 2017

vlado

Kedze uz ubehol rok, ako sledujem tuto mnou objavenu diskusiu, od prveho dotazu k teme cyklochodnika zo Senec Gardens do Senec centrum tak aj ja sa pripajam (ako dochodca a obyvatel Ba so zaujmom byvat mozno aj v Senec Gardens ...) trochu inym pohladom, pohladom na mapu. Oproti jazierku v Senec Gardens smerom cez cestu na geograficky stred Senca konci Polna ulica, na ktorej sa nachadza aj nejaky hotel. Pri studiu tejto lokality cez mapove servery zistujem, ze Polna ulica pokracuje na Zeleznicnu ulicu a odtial uz do stredu Senca ci k Jazeram. Nakup v Tescu to sice neriesi ale navrhovany cyklochodnik riesi cyklo-chodzu popri "hektickej" ceste blizsie do okraja Senca ci k Striebornemu jazeru. Urobit ako prve priechod pre chodcov na druhu stranu cesty a chodnik smerom na Polnu ulicu by velmi pomohlo nielen prechadzkam do centra Senca ... lebo cakat na cyklochodnik bude "stat" mozno tri-styri roky, spojka na Polnu ulicu mozno iba rok ...
12. jún 2018

Veronika Marhoffer Huszar

Dobry den.
Rada by som sa pripojila k teme. Ako to prosim vyzera s cyklochodnikom, prip chodnikom? Planuje sa v najblizsich rokoch? Dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.