Zabudli ste na chodcov na Gagarinovej ulici?

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
Janka V 07. apríla 2016

Na nezmyselnú vec, ktorá bola nedávno vykonaná na bývalom chodníku na Gagarinovej ulici (viď obrázok č.1), ktorý bol zmenený na parkovacie miesta pre autá.
Nechápali sme zmysel toho kroku a nepochopili sme ani vtedy, keď sa tam nedávno objavili parkovacie pásy pre vozidlá. Neviem, kto mal takýto múdry nápad? Teraz nám znevýhodneným chodcom povedzte, ako máme chodiť, či máme utekať ako zajace a vyhýbať sa autám, nakoľko tento úsek je dosť frekventovaný a prechádza tam dosť veľa áut (vzadu sú aj garáže). Potrebujeme chodník – viď náčrt červenou farbou na obrázku č.2 . V daždivých obdobiach sa tam tiež vytvára veľká kaluž a je potrebný odtok pre dažďovú vodu. V poslednej dobe máme pocit, že mesto Senec robí také kroky, aby boli spokojní najmä vodiči a chodci ich nezaujímajú. Ďakujeme

08. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Zmyslom tejto úpravy bolo uspokojenie oprávnenej požiadavky obyvateľov Kalinčiakovej ulice na vytvorenie parkovísk. Úprava komunikácie bola prekonzultovaná ich zástupcami, za účasti poslanca príslušného obvodu a zástupcu dopravnej polície na verejnej schôdzi. Na základe týchto jednaní sa dospelo k názoru, že z bývalej komunikácie (ktorú Vy nazývate chodníkom) sa vytvorili parkovacie miesta. Na budovanie chodníka však bolo myslené aj bez upozornenia z Vašej strany. V závere realizácie celého zámeru bude vybudovaný aj bezpečný chodník pre chodcov v dvoch úsekoch, ktoré momentálne sú v štádiu prípravy, nakoľko v daných úsekoch dôjde aj k čiastočnému zásahu do verejnej zelene. V danej lokalite sa nenachádza dažďová kanalizácia. Odvod dažďovej vody mesto zatiaľ môže rieši jediným technicky spôsobom, a to vsakom do terénu, uličnou vpusťou. Počas veľkých návalových dažďov, keď uvedené riešenie nepostačuje odvádzať vodu, tak mesto zabezpečuje odsávanie dažďových vôd cisternami, rovnako ako aj v iných lokalitách mesta, kde sa tento problém vyskytuje.

mesto Senec
11. apríl 2016

erich

Niekedy sa neviem, tak ako keď čítam odpoveď pracovníka mestského úradu, ubrániť pocitu, že postrehy občanov mesta Senec ,niekoho viac urážajú ako pomáhajú,ale i napriek tomu sa teším ,že bolo myslené na vybudovanie chodníka,len by bolo vhodné najskôr vybudovať chodník a tak chrániť ľudí-občanov Senca,ktorí behajú po ceste ako zajace, pred autami,ktoré sústavne porušujú zákaz prechodu na Gagarinovej ulici a skracujú si cestu.Bohužiaľ mestská polícia má asi iné priority.
12. apríl 2016

Janka V

Dalkujeme za odpoved, ale bolo by dobre, keby bolla nielde informacia alebo oznamenie o danom projekte
13. apríl 2016

pešiak

Dobrý deň, po rozhovoroch s viacerými pešími účastníkmi tejto komunikácie navrhujeme okrem dobudovania chodníka aj osadenie napr. betónového kvetináča do stredu vchodu cesty medzi paneláky , kde je v súčasnosti zákaz vjazdu, a tiež do stredu vchodu na cestu kde je zákaz prejazdu, no obe tieto značenia sa denne porušujú a vznikajú kolízne situácie áut prichádzajúcich do garáži, do obytnej zóny a tiež peších účastníkov. Keďže tadiaľ chodia aj deti do a zo školy , ostáva iba dúfať , že nedôjde k najhoršiemu.. Tiež po zotmení je to nebezpečné, lebo chodník v jednom bode ústi do križovatky vjazdov a výjazdov áut.
14. apríl 2016

Stana

Pripajam sa k Erichovi, ktory vystizne pomenoval situaciu, ze ludia pobehuju ako zajace. Ja konkretne s dvoma malymi detmi. Vzniknuta situacia je velmi nebezpecna, lebo okrem toho, ze auta nerespektuju zakaz prechadzania, tak nerespektuju ani maximalnu obmedzenu rychlost. Chapem, ze je nedostatok parkovacich miest a vznikla potreba riesit problem, ale na prvom mieste by mala byt bezpecnost obcanov a hlavne tych najzranitelnejsich a to su chodcovia. Riesenie vidim v tom, ze by sa na miesto zakazu vjazdu a zakazu prechadzania osadil napr. nejaky betonovy kvetinac pripadne betonova lavicka. Ako napisala pani Janka, tak ked je vela vody, drzi sa v zakrute a hlavne v zime sa smyka a nie je mozne prechadzat dany usek, ked su na vozovke chodcovia. Kto si za to vezme zodpovednost? Moj nazor je, ze navrh chodnika ako je na fotke zakresleny cervenym perom nie je riesenie, lebo prakticky sa po pravej strane (ked prichadzam od Kalinciakovej) neda prejst kedze z garazi vychadzaju auta a nasledne je vchod do Ulice pri Striebornom jazere, ktora ma zaciatok chodnika na druhej strane. Taketo riesenie by neprinieslo ziadany efekt bezpecnosti.
14. apríl 2016

argo100

mili erich skor by som povedal ze samotny podnet je neopod. odpoved mesta beriem ako postac. nakolko chodnik je aj v ich zaujme. pred park.mies. tam bol chodnik? lebo som si ho vobec nevsimol. iba ak imaginarny.
14. apríl 2016

Stana

Mily argo100 suhlasim, chodnik tam nebol ani pred parkovacimi miestami a uz vtedy tam bol problem prejst hlavne s malymi detmi. Mne osobne sa velakrat stalo, ze som nestihla uskocit a musela som balansovat na obrubniku s kocarom v jednej ruke a v druhej som drzala dalsie dieta. Auta sa len presmykli popri mne po obidvoch stranach. Ak islo auto len po jednej z dvoch ciest, tak sa dalo aspon rychlo "preskocit" na druhu. Na riesenom useku chodnik chyba uz dlho a pri terajsom stave uz nie je ani kam uskakovat.
14. apríl 2016

pešiak

Argo 100, som presvedčená, že odkaz pre starostu vznikol preto, aby sa veci zlepšovali , nie aby stagnovali alebo sa zhoršovali, preto nechápem tvoj príspevok!
15. apríl 2016

argo100

zbytocne sa do mna navazate, nevadilo vam vela rokov ze tam nie je chodnik... teraz ked sa rozumne vyuzilo miesto na parkovanie chcete chodnik?! samotny podnet si myslim ze je podany arogantne. prirovnavate to k pretek. drahe... osobne som nevidel auto ktore by tam islo rychle... a uz vobec tam netreba odskakovat... neprehanajte to...
15. apríl 2016

pešiak

Milý Argo 100, včera som uskočila pred čiernym Land Roverom, ktorý si to prefrčal v smere od Tesca cez zákaz prejazdu smer Zemplínska.. viem aj špz - len som si to nestihla nafotiť začo sa ospravedlňujem.. skočila som na trávnik, kde sa už ale stavia nový chodník , tak sa z neho teším! :)
16. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Vybudovanie chodníkov po oboch stranách miestnej komunikácie bolo zrealizované.

mesto Senec
16. máj 2016

Stana

Vďaka za chodník. .
01. máj 2019

Tomas O.

Tu musim reagovat na niekolko rokov stary podnet. Ked citam odpoved mesta, tak mam rovnako ako pan Erich pocit, že komunikácia MU je skutocne na nizkej urovni a taha sa to uz ako vidime cele roky. Odpovedat sposobom obcanovi (zene, ktora nemusi mat technicku znalost o probleme) sposobom (ktorú Vy nazývate chodníkom) a bolo na to myslene aj bez vasho upozornenia je nehorazne drze a arogatne. Skutocne vas podnety otravuju? Nech to tato pani napisala akokolvek tu sa mal naozaj najskôr vybudovať chodník a potom pristupit na vytvorenie parkovisk.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania