Posunutie začiatok/koniec mesta Senec od Blatného.

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Andrej 02. mája 2016

Dobry den,
je mozne znacky zaciatok a koniec mesta Senec aj z radarom na rychlost ,
v smere na Blatne posunut az za odbocku na Sv.Martin , ku starym betonovym totemom mesta Senec?
V tej lokalite je vybudovane nove sidlisko,ale nakolko nie je spojene s mestom chodnikom, obyvatelia musia chodit po ceste po krajnici kde je povolena rychlost 90 kmh.

03. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Vašu požiadavku posunutia označenia začiatku obce preposielame Okresnému úradu, odboru cestnej dopravy a pozemných komunikácií Bratislava, ako príslušnému cestnému správnemu orgánu, ktorý môže v danej veci zaujať stanovisko.

mesto Senec
03. máj 2016

Anna

Dobry den, tato trasa k sidlisku je bez chodnika, ale aj bez osvetlenia. Vecer tam nie je vidiet ani na meter a nebezpecna je aj pre cyklistov .
05. máj 2016

Matej Varga

Odporucal by som sa obratit sa na developera a poziet sa co mate v zmluve.
Chodnik aj osvetlenie bude zrejme dobudovane ked svoju cast projektu vybuduje developer ATOPS.
Niekedy ma udivuju poziadavky ludi, ktori si kupia nehnutelnost 1-2km od mesta lebo su lacnejsie o 20-30% ako nehnutelnosti v meste/pri meste s kompletnou infrastrukturou a potom pozaduju od mesta aby riesilo ich problemy a stazuju sa. Kazdy vie co kupuje.

Cyklochodnik do Sv. Martina a Blatneho by vsak mal aj turisticky potencial.
06. máj 2016

Anna

to je jedno kde kto byva , ale patri to mestu Senec, dane a polatky ide do mestskej kasy, tak preco by obyvatelia tejto casti mali byt bez chodnika a mali by byt ohrozovani
09. máj 2016

JanaN

a ak by atops nezacal stavat, tak co? ako by sa tam dostali? ci bielych konikov v armani obleku sa tato poziadavka netyka?
09. máj 2016

JanaN

ale uznavam, ist byvat do tehelne je holy nezmysel. Pride prvy privalovy dazd a chybajuci chodnik bude proti nanosom bahna a vytopenym domom uplne zanedbatelny problem. Vsetci v senci vedia, ze to tam vytapa, aj tak si tie pozemky kupuju, lebo su lacne. komu niet rady, tomu niet pomoci.
10. máj 2016

Andrej

ide mi o zabezpecenie bezpecnosti chodzov a odbocujucich vozidiel ,nakolko vybudovanim noveho sidliska sa tam zvysil počet chodzov , a aj vozidiel.
ohladom kupi nehnutelnosti , to je snad vec kazdeho obcana , a pokial sa mesto rozhodlo vybudovat nove sidlisko v danej lokalite , malo by dohliadnut aby sa obyvatelia dostali bezpecne domov .
10. máj 2016

JanaN

andrej s tym suhlasim, tak si polozme logicku otazku, co robi stavebny urad na cele s primatorom, preco je tak benevolentny, za koho kopu? vzdy tu boli ludia, ktori poukazovali na to, ze v tehelni sa stavat nema. bolo to ignorovane, preco? lebo prachy? ked tam budu problemy, riesit to bude mesto. ziadna osobna zodpovednost, o hmotnej ani nehovorim.
12. máj 2016

Mária Hudáková

Áno mesto má územnoplánovaciu zodpovednosť a ak niečo povolí musí za svoje rozhodnutie niesť zodpovednosť. Už som to pozerala u vedúceho výstavby, ukazoval mi plány na chodník ktorý sa napojí na chodník, ktorý vybuduje ďalší developer v prednej časti. Ale keď som dala otázku kde je to v stavebnom a územnom povolení napísané ako podmienka výstavby tak tak mi ukázal len plánik. Dúfam že developeri dodržia slovo a "planik". Mesto sa k týmto veciam stavia veľmi laxne lebo vždy sa takéto povinnosti dali obísť a časom sa na ne zabudlo či dodatočne zistili že nie sú záväzné pre staviteľov. Aj zo strany mesta som sa stretla s názorom že však nech si ľudia zistia kde kupujú byty a pozemky to je ich problém. No nie je to ich problém je to problém územnoplánovacej zodpovednosti mesta. Preto prosím ako občania pripomínajte tento problém a ako píšete žiadajte osvetlenie i chodník. Chcem podotknú, že sme boli proti prevzatiu infraštruktúry na sidlisku Tehelna kedze je v zlom stave a mesto by takto na seba prevzalo problemy, bohuzial skolaudovane stavebnym uradom. Tymto aj vyzyvam zodpovedny stavebny urad aby stavby neskolaudoval pokial nebude infrastruktura opravena a v poriadku.
03. jún 2016

Andrej

Dobry den,
chcem sa informovat ohladom uvedeneho,ci uz mate nejaku odpoved k danemu problemu ?
Dakujem
13. jún 2016

Anna

Dobry den, ak v meste Senec nie je mozne zariadit lepsiu mestsku dopravu ako je teraz, ktora asi sluzi vacsinou nezamestnanym a dochodcom, bolo by dobre zriadit zastavku SAD na Trnavskej ulici na znamenie pri odbocke na Sv.Martin v rannej spicke a poobede.. V hociktorej dedine su na useku 500 metrov 2 zastavky SAD. Cez tuto cestu prechadza vela autobusov SAD, aj skoro prazdnych, a ludia chodia po hlavnej a frekventovanej ceste s detmi a nie je kde uhnut.
21. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Na základe stanoviska Okresného úradu Bratislava, odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií, ktorý vykonáva štátnu správu nad cestami I. triedy podľa § 3 ods. 4 písm. a) zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon), v znení neskorších predpisov, Mesto Senec v súvislosti so zmenou dopravného značenia „začiatok a koniec obce“ na ceste I/61 v smere von z mesta na obec Blatné, požiada o vyjadrenie Krajský dopravný inšpektorát v Bratislave a správcu cesty SSC IVSC Bratislava.



mesto Senec
12. júl 2016

Katka

Dobry den, takto sa riesia problemy obcanov? Ze sa ma vyjadrit kazdy mesiac iny urad az to pojde do stratena? Dufala som, ze tato stranka ma vacsi zmysel a problemy sa aj riesia.
19. júl 2016

Andrej

Dobry den,
uz mate vyjadrenie z uvedenych uradov?
Dakujem
16. august 2016

Anna

Dobry den, v akom stadiu rieenia je dany problem?Este dokedy budeme mat strach ist po ceste.
18. august 2016

Andrej

Dobry den,
mate uz vyjadrenie z Krajskeho dopravneho inšpektorátu v Bratislave a Správcu cesty SSC IVSC Bratislava?
Ako bude zabezpečena bezpečnost chodcov v pripravovanej obchádzke? most ponad D1 medzi Sencom a obcou Blatné zhodia. Výstavba nového mosta má trvať minimálne pol roka. V tomto čase bude fungovať obchádzková trasu, ktorá pôjde popri diaľnici až k podjazdu pri Červenom majeri a ďalej po existujúcej ceste, ktorá spája Svätý Martin so Sencom. Pred úzkym podjazdom bude dopravu riadiť svetelná signalizácia.
18. august 2016

Anna

No to len bude premavka a uz chodci ani nebudu moct ist po tej úzkej ceste, alebo si kupia helikopteru aby sa bezpecne dostali domov
31. august 2016

Andrej

Dobry den,
mate uz vyjadrenie z Krajskeho dopravneho inšpektorátu v Bratislave a Správcu cesty SSC IVSC Bratislava?
Ako bude zabezpečena bezpečnost chodcov v pripravovanej obchádzke? most ponad D1 medzi Sencom a obcou Blatné zhodia. Výstavba nového mosta má trvať minimálne pol roka. V tomto čase bude fungovať obchádzková trasu, ktorá pôjde popri diaľnici až k podjazdu pri Červenom majeri a ďalej po existujúcej ceste, ktorá spája Svätý Martin so Sencom. Pred úzkym podjazdom bude dopravu riadiť svetelná signalizácia.
06. september 2016

Anna

vcera bola dost velka havaria na krizovatke pri odbocovani na Sv.Martin,/ asi 4 auta naburali/ auta tu idu vysokou rychlostou a tym su ohrozovani vodici ako aj chodci a cyklisti na tomto useku. Krizovatka je neprehladna, vytrcaju do cesty kriky a konare, jazdi tam vela aut , nie ako v minulosti, ze tam odbocilo za den 5 aut. Je frekventovana a nebezpecna!!!!!!!!!!!!!!
28. november 2016

Rado

Nejaké nové informácie od mesta Senec ?
29. november 2016

Anna

Teraz, ked je cesta do a z Trnavy presmerovana na osadu Svaty Martin ktora je dost uzka, chodec nema ani volnu krajnicu aby mohol bezpecne prejst peso. Auta sa len hrnu , nakladiaky aj presahuju cestu, no dost zle!!!!!! Musi vyskocit na kopec, alebo sa nechat prejst. Robte uz nieco pre pesich z tohto sidliska, kym sa nieco nestane.Obyvatelia si urobili aj provizorny vychod na hlavnu cestu, Ale aj ten im stavbari zahrnuli hlinou.
16. november 2017

Ján Senecký

Dopravné značky začiatok a koniec obce boli posunuté.

Mesto Senec
20. november 2017

Michal

Ked bude vybudovany chodnik zo sidliska, posunu sa tie tabule naspet ako boli?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania