Zápis do materských škôl

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený

Moze mesto Senec ako "zriadovatel" materskych skol (dalej len MS) zjednotit pravidla podavania prihlasok pre dalsie obdobia do MS? 1, Moze mesto nariadit pouzivanie jednotneho tlaciva "ziadosti o prijatie do MS"? 2, Moze mesto nariadit riaditelom MS aby termin zapisu do MS bol v jeden den a v case aspon od 10:00 do 17:30? Nie ako riaditelka MS Kosicka, ktora mala zapis len do 15:00! Preplati mi riaditelka MS Kosicka dovolenku? 3, Ak je problem urobit v jeden den zapis do MS a mat prevadzku do 17:30 nemoze sa vyuzit podatelna mestskeho uradu? Ked ma v stredu dlhy den. Mozno by stalo za uvazenie podavat ziadosti na mestsky urad za kazde dieta jednu ziadost a riaditelky MS by si rozdelili deti napr podla adries trvaleho bydliska, alebo ziadosti kde by bola preferovana MS. Dakujem s pozdravom.

13. máj 2016

Agáta

Podavat ziadosti centralne - s tym naozaj suhlasim, tento system je totalne neefektivny
25. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Na základe Vášho podnetu, za ktorý samozrejme ďakujeme, sa budeme zaoberať touto záležitosťou. Prirodzene však musíme prejednať tieto Vaše návrhy s vedeniami MŠ, nakoľko MŠ v Senci majú svoju právnu subjektivitu, takže je v ich právomoci určiť si spôsob a organizáciu zápisu do MŠ.
Sme však presvedčení, že aj zástupcovia MŠ, tak ako aj mesto, majú záujem vytvoriť čo najkomfortnejší systém pre občana, takže ak Váš podnet nebude mať logickú protiargumentáciu, zo strany MŠ nebude nič brániť zavedeniu Vašich názorov.

mesto Senec
07. jún 2016

gogoool

Dobry den, vo vasej odpovedi sa odvolavate na pravnu subjektivitu materskych skol. Ale opominate § 59 zakona 245/2008 o vychove a vzdelavani, kde sa v odseku 3 pise "Riaditeľ materskej školy po dohode so zriaďovateľom určí miesto a termín na podávanie žiadosti na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie pre nasledujúci školský rok a podmienky na prijatie zverejní v mieste sídla materskej školy obvyklým spôsobom."

Opakujem - po dohode so zriadovatelom. Takze mesto tu ma dostatocne paky, aby uz do buduceho skolskeho roka, bolo miesto a cas centralne pre vsetky MS, tak ako je to uz hadam aj viac ako 10 rokov v meste Pezinok. Neostava mi nic ine len drzat mestu palce, a dufat, ze mu tato zakonna argumentacia pomoze.
18. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Mesto Senec v snahe vychádzať rodičom v ústrety, zjednotilo pravidlá podávania prihlášok do materských škôl. Vypracovali sa jednotné tlačivá na podávanie žiadosti o prijatie detí do MŠ a stanovili sa jednotné termíny podávania žiadostí ( v dvoch dňoch od 9,00 – 18,00 hod. a od 13,00 – 18,00 hod.). Tlačivá k žiadostiam ako aj termíny zápisov spolu s podmienkami zápisu do MŠ boli zverejnené na úradnej tabuli mesta Senec a webovom sídle mesta . Tieto oznamy boli taktiež zverejnené na každej MŠ a taktiež na webovom sídle . Upozorňujeme, že pri zápisoch do MŠ neplatí rajonizácia podľa miesta bydliska . Zákonní zástupcovia si môžu vybrať ktorúkoľvek škôlku. Taktiež si žiadosť môžu podať na viaceré materské školy.

mesto Senec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania