Bratislavská: Zdeformovaný asfalt

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
Martin 13. júna 2016

Spoplatnená cesta 1. triedy - Bratislavská ulica v Senci (od rázcestia pri čerpacej stanici fy Slovnaft) i nadväzujúca rovnomenná ulica vo Veľkom Bieli (po čerpaciu stanicu fy Batax) je takmer súvisle po oboch stranách "ozdobená" nebezpečnými deformáciami asfaltu dosahujúcimi miestami až výšku do cca 6 cm a veľkými dierami pri okraji vozovky i na krajnici z ktorích mnohé sú životu nebezpečné najmä pre pre cyklistov (ktorí musia) a motocyklistov (ktorí môžu) sa pohybovať v týchto miestach.
Asfalt si tu žiada odfrézovanie "pohorí" a zacelenie dier.
Nebezpečnými pre cyklistov sú tu i konáre niektorích stromov zasahujúcich až do vozovky, ktorím sa cyklista pri súbežne idúcom aute/autobuse nemá možnosť vyhnúť. Tieto si vyžadujú orezanie.
Časť prináležiacu obci Veľký Biel (ak tu taká je) ži

14. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dnešným dňom bola napísaná výzva na Okresný úrad Bratislava, Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií so žiadosťou o zabezpečenie opravy správcom komunikácie SSC Bratislava, IVSC Bratislava, ktorý ako príslušný správca zodpovedá v plnom rozsahu za jeho celkový technický stav.

mesto Senec
14. jún 2016

Vladimír

Veľmi správny podnet na hrozný stav cesty,ktorá sa stáva nebezpečím pre cyklistov a motocyklistov.Úsek stará Senecká cesta až po Bratislavu,už dlhší čas si pýta totálnu rekonštrukciu,kompetentní to nevidia,nakoľko jazdia po diaľnici.Cyklisti by radi uvítali nový,bezpečný, cyklistický chodník.
14. jún 2016

Martin

(Z dôvodu naplnenia limitu na počet znakov som nemohol dopísať):
... Časť prináležiacu obci Veľký Biel (ak tu taká je) žiadam doposlať tamojšiemu Obecnému úradu.
14. jún 2016

Martin

Doplňujúce zábery - časť 1:
14. jún 2016

Martin

Doplňujúce zábery - časť 2:
15. jún 2016

Matej Varga

(myslím si), že by nebolo ani odveci vybudovanie aj normálneho chodníka spolu s cyklochodníkom prepájajúce mesto Senec a obec Veľký Biel keďže sa nachádzajú v relatívne pešej vzdialenosti. Áno je to náklad, avšak vzhľadom k budúcej plánovanej výstavbe na oboch stranách môže tieto náklady požadovať od developerov, ktorý tu v budúcnosti budú stavať zóny IBV a budú tak odbremenený od fyzickej výstavby chodníka. Podielali by sa finančne už na zhotovenom pomernou časťou priľahlou k ich pozemkom. (tieto prostriedky sa dajú efektívne vymôcť podmienením na vydanie stavebného povolenia)
15. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Priloženým listom zo dňa 7.7.2016 vyzval Okresný úrad Bratislava, Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií správcu predmetnej komunikácie, a to Slovenskú správu ciest, IVSC Bratislava, na zabezpečenie prác súvisiace s opravou povrchu predmetnej cesty.


mesto Senec
22. november 2016

Odpoveď samosprávy

Správca komunikácie zrealizoval (Slovenská správa ciest Bratislava) odfrézovanie kritických častí úsekov štátnej cesty.

mesto Senec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.