Letná: "Húsenková dráha" namiesto chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
Martin 23. júna 2016

Mesto obnovilo chodníky po oboch stranách cesty v značnom rozsahu avšak veľmi zlým spôsobom - nájazdy pre autá do dvorov tunajších domov, ale i pre vozíčkarov sú naklonené po celej šírke chodníka (cca 2 m) pritom by boli absolútne postačujúce v šírke cca 30 cm od okraja cesty. Chodec si tu pripadá ako na "húsenkovej dráhe" - neustále skok hore, skok dolu, skok hore, skok dolu na 500 m dlhom chodníku! "Zlatým klincom" je katastrofálne vyhotovenie chodníku na súbehu so Športovou ul.!
Doporučil by som z celého srdca pánom a dámam z MsÚ aby sa tu prešli najmä v zimných mesiacoch, keď sú chodníky pokryté zamrznutým snehom a ľadom - vtedy je použitie nového chodníka doslova kaskadérskym výkonom, ktorý však raz určite skončí úrazom ...

23. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Potreba opravy chodníka na Letnej ulici vyplynula z jeho celkového zlého technického stavu, vrátane vstupov do rodinných domov. Podotýkame, že pred realizáciou ako aj počas nej sa všetky rekonštrukčné práce konzultovali s jednotlivými majiteľmi rodinných domov, ktorých realizovateľné pripomienky boli vždy zohľadnené. Pričom sme osobitný zreteľ kládli na potreby telesne postihnutých osôb. Z dôvodu veľkých výškových rozdielov (viď priložené foto) medzi vstupom na pozemok a miestnou komunikáciou bolo potrebné pristúpiť k danému technickému riešeniu, čo vy nazývate „húsenkovou dráhou“. Vychádzajúc však z uvedených skutočností a v záujme zachovania jednotnosti prác pri realizácii rekonštrukčných prác sa v tomto spôsobe realizácie pokračovalo a to za podmienok zachovania všetkých platných STN a tak sa práce aj ukončili. Nechápeme len to, že prečo vaša reakcia došla až teraz, keď ste túto možnosť mali počas celej doby realizácie stavby.

mesto Senec
24. jún 2016

Martin

Zo začiatku rekonštrukcie chodníka som dúfal, že "húsenková dráha" bude len pred jedným či dvoma domami, čo by možno mohlo mať nejaký (mne neznámy) logický dôvod, ale vôbec som nepredpokladal, že bude takto znetvorený chodník po celej jeho dĺžke!
Môžete prosím detailne popísať dôvod, prečo nemôžu byť aspoň 2/3 šírky chodníka na strane od plotov domov rovné, t.j. bezpečné pre chodcov? Nemám ani náhodou pocit, že by 1/3 chodníka, resp. aj spomínaných 30 cm s náklonom nebolo dostatočnou šírkou na bezproblémové používanie autami ...
24. jún 2016

argo100

moj nazor je ze chodnik pred a po... rekons. ani netreba komentovat... uz nieje nebez. a je prechodny aj pre nasich inv. spoluob. a starsich ludi ktory nevedia alebo s tazkostami dvihaju napr. nohy na taku uroven ako to bolo pred. ... ak ma niekto lepsie ries. tak ho treba povedat pred alebo pocas prac. vzdy sa najdu ludia ktory musia dokazovat ze oni by to spra. inak a lepsie. uznavam ze sklon sa dal spravit aj inak. chodnik je prech. a uz nie je nebez. su stanovene STN a podla nich sa pracuje, iste ze ak by sa porus. tak sa najde niekto kto pride s metrom a vodov. a kauza svetov. rozm. je na svete...
24. jún 2016

Martin

argo100:
Asi ma niekto nepochopil. Netvrdím, že nemajú byť časti s náklonom pre autá a vozíčkarov, ale, že má zostať aspoň na 2/3 svojej šírky chodník rovný.
Dúfam, že nechcete tvrdiť, že rovný chodník je v rozpore z normami ... :-)
01. júl 2016

JanaN

je skoda, ze tak dlha, siroka ulica nema ziadne stromoradie, ktore by ludi chranilo v lete pred slnkom. v lete je to peklo.
10. máj 2022

Martin

Zaujímalo by ma, prečo niekto označil tento problém za "Vyriešený". Chodník je otrasný a žiaľ asi ešte pár desaťročí bude ...
10. máj 2022

Martin

Na Mestskom úrade Senec zrejme zistili, že v meste je veľa problémov zobrazených na tejto stránke, a tak namiesto toho, aby ich riešili, tak ukončili spoluprácu s touto stránkou. Načo je takýto úrad?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania