Ohňostroj

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
Janka V 11. júla 2016

Dobrý deň,
existujú nejaké časové obmedzenia na vypúšťanie ohňostroja pri Slnečných jazerách v Senci?

V nedeľu ráno o 00.40 hod. nás zobudil hlučný svadobný ohňostroj (desiatky rakiet/ výbuchov) v hoteli Senec. Bývame asi 800 m od hotela Senec, takže si vieme predstaviť, koľkým ľudom v Senci to narrušilo spánok a súkromie. Je nemysliteľné, aby to takto vyzeralo počas každej svadby alebo podujatia – to znamená asi každý víkend počas celej letnej sezóny.


Dakujem Janka.

18. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Hlavný dozor nad dodržiavaním zákona č. 58/2014 Z.z. o výbušninách, výbušných predmetoch a munícii a o zmene a doplnení niektorých zákonov vykonáva príslušný obvodný banský úrad.
Mesto Senec však v zmysle zákona 331/2015 Z.z. , ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 58/2014 Z.z. o výbušninách, výbušných predmetoch a munícii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v súčasnosti pripravuje všeobecne záväzné nariadenie, ktorým sa bude regulovať používanie pyrotechnických výrobkov kategórie F2, F3, P1 a T1 (zábavná a javisková pyrotechnika) na území mesta Senec.

Osoba zodpovedná za predmetný ohňostroj v hoteli Senec bola riešená vo veci priestupku proti verejnému poriadku podľa § 47 ods. 1 písm. b, Zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch.

mesto Senec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania