Otázka pre mestskú políciu - autobusy na Svätoplukovej

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
štefan 22. novembra 2016

Pre autobusy SAD neplatí dopravná značka umiestnená na začiatku Svätoplukovej ulici? Premávajú sa tam po celý deň už vyše roka. Pokiaľ viem žiadnu výnimku nemajú, (že by mali vedľajšiu činnosť a zaoberali sa dopravnou obsluhou ? )

26. november 2016

Jozsi Kohut

Bolo by ovela lepsie, keby autobusy premavali touto ulicou z AS za ŽST, a nesli dvakrat Safarikovou ul., lebo to zbytocne predlzuje cestu ludom zo žel.st., konkretne na linke do Velkeho Grobu. Tak by mohol odbacat uz hned z SNP z kruhaca pri Lidli smer Reca, a nie ist na AS a zase naspat.
26. november 2016

štefan

Tá dopr. značka má určite opodstatnenie. Grafikon pre autobusy bol vypracovaný na základe nejakého prieskumu. To ale my tu neriešme. Problém tkvie v tom, že sa tam porušujú dopravné predpisy a nie v jednom prípade boli toho svedkami aj policajti. (aj štátny). Nie je zvláštnosťou tam stretnúť tatrovky a kamióny.
27. november 2016

eliska kamasova

Rovnaka situacia je aj na Letnej. Hustota premavky na Letnej sa enormne zvyšila a zrychlila. Dopravne znacky sa nedodrzuju, dokonca zlikviduju ako napr.znacka za zahradami na Letnej. Paradoxne cesta sluzi pre obyvatela na Letnej, ktorý denne prechadza nákladnými autami nalozenymi stravebnymi mechanizmami v obývacej zone , pokracuje po Svatoplukovej...vsetko s tichym suhlasom zainteresovaných...
01. december 2016

Odpoveď samosprávy

Táto dopravná značka nezakazuje vjazd autobusov. Ak by došlo k obmedzeniu vjazdu autobusov na Svätoplukovu, tak by sa obmedzil vjazd mestského autobusu, ktorý vo veľkej miere využívajú aj naši dôchodcovia a mládež.

K značke č B 6: Značka Zákaz vjazdu nákladných automobilov (č. B 6) zakazuje okrem vjazdu nákladných automobilov aj vjazd ťahača prívesu, ťahača návesu a špeciálnych automobilov odvodených od nákladného automobilu alebo od autobusu; nezakazuje vjazd obytným automobilom a nákladným automobilom s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou neprevyšujúcou 3 500 kg.

Zákaz vjazdu autobusov zakazuje dopravná značka B 7

K značke B7: Značka Zákaz vjazdu autobusov (č.B7) v záujme bezpečnosti cestnej premávky zakazuje vjazd autobusov na cesty, ktoré svojimi parametrami, napríklad šírkou alebo smerovými oblúkmi cesty,neumožňujú bezpečnú jazdu autobusov s prihliadnutím na ich rozmery, resp. na najväčšiu prípustnú celkovú hmotnosť. Značka č. B 7 sa používa i v prípadoch, keď je potrebné premávku autobusov vylúčiť z dôvodu ochrany životného prostredia.


a) autobusom sa rozumie motorové vozidlo na dopravu osôb, ktoré má okrem miesta pre vodiča viac ako osem miest na sedenie,
b) nákladným vozidlom sa rozumie motorové vozidlo s najmenej štyrmi kolesami projektované a konštruované na prepravu tovaru

1. Kategórie vozidiel M (príloha č. 1, časť B, bod 2 zákona č. 725/2004 Z. z. ) - motorové vozidlá s najmenej štyrmi kolesami projektované a konštruované na prepravu cestujúcich sa členia na:
a) kategória M2 - vozidlá projektované a konštruované na prepravu cestujúcich, s viac ako ôsmimi sedadlami okrem sedadla pre vodiča, s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou neprevyšujúcou 5 000 kg,
b) kategória M3 - vozidlá projektované a konštruované na prepravu cestujúcich, s viac ako ôsmimi sedadlami okrem sedadla pre vodiča, s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou vyššou ako 5 000 kg.

2. Kategórie vozidiel N (príloha č. 1, časť B, bod 3 zákona č. 725/2004 Z. z. ) - motorové vozidlá s najmenej štyrmi kolesami projektované a konštruované na prepravu tovaru (vozidlá kategórie N teda predstavujú nákladné vozidlá, alebo vozidlá určené na prepravu tovaru podľa zákona č. 25/2007 Z. z. o elektronickom výbere mýta) sa členia na:
a) kategória N1 - vozidlá projektované a konštruované na prepravu tovaru s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou neprevyšujúcou 3 500 kg,
b) kategória N2 - vozidlá projektované a konštruované na prepravu tovaru s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou vyššou ako 3 500 kg, ale neprevyšujúcou 12 000 kg,
c) kategória N3 - vozidlá projektované a konštruované na prepravu tovaru s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou vyššou ako 12 000 kg.

K ulici Letnej treba dodať, že vjazd nákladných vozidiel na túto ulicu je regulovaný príslušným dopravným značením a nie tichým súhlasom zainteresovaných.



mesto Senec
01. december 2016

štefan

odpoveď je šalamúnska a zavádzajúca. ( riešime tu linkový a nie mestký autobus viď-foto.) a nemienim sa tu ďalej o tom baviť, Viac snahy sa vynakladá na výhovorky a problém zamiesť pod koberec ako ho riešiť. ( nič nové v Senci.) ďakujem.
12. január 2017

Mario

Ja tam žiadnu značku ktora by zakazovala vjazd autobusom nevidím.
12. január 2017

štefan

Pozri si foto a uvidíš ju. Ak nepoznáš dopravné značky, tak sa neozývaj !
12. január 2017

Mario

Stefan, znacky poznam a preto sa ozyvam. Vidim tam len znacku B6 Zakaz vjazdu nakladnym vozidlam. Znacku B7 Zakaz vjazdu autobusov tam nevidim.
12. január 2017

štefan

Tá značka jasne hovorí, že je tam zákaz vjazdu vozidlám nad 3,5 t. A autobus je zaradený medzi aké vozidlá? Ak takto uvažuješ, tak podľa teba by potom bolo potrebné umiestniť dopr. značky všetkých existujúcich vozidiel.
12. január 2017

Mario

Nemam zaujem sa s tebou dohadovat pokial nepoznas dopravne znacenie. Mimochodom, je tam doplnkova znacka - Okrem dopravnej obsluhy. To znamena ze pokial aj budem zdielat tvoj mylny nazor na dopravne znacenie, aj tak nebude ten zakaz platit na autobusy nakolko su dopravna obsluha.
08. jún 2017

Sencan

Krasny blud - ze autobusy su dopravna oobsluha :)

Dopravnú obsluhu definuje vyhláška MV SR č. 225/2004 Z. z. nasledovne:

(12) Dodatková tabuľka s nápisom Len dopravná obsluha obmedzuje platnosť značky, pod ktorou je umiestnená, na vozidlá zabezpečujúce zásobovanie alebo opravárenské, údržbárske, komunálne a podobné služby, na vozidlá s označením č. O 1 alebo č. O 3, na vozidlá taxislužby a na vozidlá, ktorých vodiči, prípadne prevádzkovatelia majú v miestach za značkou bydlisko, sídlo alebo garáž; pre tieto vozidlá neplatí značka, pod ktorou je umiestnená dodatková tabuľka s nápisom Okrem dopravnej obsluhy.
15. jún 2017

Mario

Možno to je blud, ale nič to nemení na fakte že autobusy tam zákaz vjazdu nemajú

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania