Nádoby na šatstvo

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
Jaja 16. decembra 2016

Dobrý deň. Chcela by som upozorniť na nádoby určené na opotrebované šatstvo. Tato fotka je roh holleho a hurbanovej ulici. Spodok je vylomeny. Vysypane šatstvo. Aj ja som tam dávala s dobrým úmyslom šatstvo ze niekomu poslúži. Vylomene som videla aj blízkosti polikliniky Kollárova ulica. Nedá sa s tým niečo robiť?

17. december 2016

Janka V

a Gagarinova 15/12
19. december 2016

Odpoveď samosprávy

16.12. vyberala zodpovedná firma nádoby v jednej polovici mesta a upratovala ich okolie. V tomto týždni bude pokračovať v druhej polovici mesta.
Je nám ľúto, že tieto nádoby, ktoré sú Senčanom k dispozícii na triedenie šatstva a následne slúžia na jeho ďalšie využívanie, zneužívajú vandali a znečisťujú okolie. Podľa neoficiálnych informácií prichádzajú vandali za bieleho dňa. Prosíme preto občanov, aby v prípade, že vidia takúto činnosť, okamžite volali Mestskú políciu na čísle 159.

mesto Senec
19. december 2016

Janka V

Opäť bola skrinka na zbierku oblečenia vypáčená vandalmi

Často sa stáva, že je poškodená, alebo preplnená, okolo sa hromadí šatstvo a nikto ho nevyberá.
Moje pripomienky:
1) samotný dizajn skrine nie je bezpečný (pozri fotku skrine z leta, ktorá je vedľa Coopu)
2) na skrini nie je uvedené žiadne telefónne číslo ani email spoločnosti, ktorá za tieto skrine zodpovedá
3) má tieto skrine na starosti nejaká charitatívna organizácia alebo nejaká komerčná spoločnosť, ktorá toto oblečenie predáva? Táto informácia je veľmi dôležitá, a som prekvapená, že mesto Senec dovolí tejto organizácii inštalovať skrine bez toho, aby poskytla občanom potrebné informácie , pravdepodobne niekto z toho profituje. Napíšte mi, kde sa o predmetnej záležitosti môžem dozvedieť viac a či má mesto z toho nejaký príjem.

Ďakujem
Jana V.

19. december 2016

Jana Varady

Veľmi výstižne. Ďakujem :)
20. december 2016

Marianna Glončáková

za mesto Vám pravdepodobne neodpovie nik, lebo diskusie nesledujú. Preto Vám napíšem aspoň čo viem.
1.prevádzkovať by ich mala firma Jankuš zo Štúrova, s ktorou má mesto podpísanú zmluvu. Malo by ísť o klasickú obchodnú spoločnosť. Mesto má z týchto kontajnerov príjem za záber verejného priestranstva. Približne 50eur/kus a rok. Plus ušetrí za skládkovanie, približne 35eur/tona. Je žalostné, že mesto nedokáže zabezpečiť ich nepoškodzovanie, najmä keď jeho zástupcovia, konštatujú, že k ich vykrádaniu dochádza pravidelne...
2. prečo sú kontajnery bez označenia spoločnosti a kontaktu, to netuším a zaujímalo by to aj mňa
3.dizajn je už dlhodobo a minimálne celoeurópsky používaný pre zber textilu. asi až taký nebezpečný nebude.
4. spoločnosť zabezpečuje vývoz v 2 týždenných intervaloch. To snáď každý uzná, že nemôžu mať v každom meste človeka na plný úväzok, ktorý bude sledovať naplnenosť. Jeden kontajner je plný, lebo susedia tiež upratovali v skriniach a zvyšných 50 nie je naplnených ani do polovice- to sa bežne deje. Je to o nás občanoch. Keď je kontajner plný, zanesiem to do iného, alebo na Zberný dvor, kde majú tiež 2 kontajnery, alebo to skúsim o týždeň.
5. charita alebo obchod? pre mňa je táto informácia úplne nepodstatná.To snáď chceme závidieť niekomu, že našiel dieru na trhu. Že sa snaží zhodnotiť niečo, čo iní už nechcú a že každému dáva šancu kúpiť si dobré veci lacnejšie v sekáči. Ak Vám záleží na tom, aby Vaše veci skončili ako charita, odvezte ich priamo niektorej charitatívnej organizácii(vagus, komunita de Paul, detský domov, centrum pre liečbu drogovo závislých,...hľadajte)v Senci napr. na Pribinovu ul. kde je aj výdajňa odevov pre sociálne slabších občanov. Možno budete prekvapení, že nebudú skákať nadšením. Odevov je prebytok. Na mestskom úrade sa hovorí aj o firme Humama, ktorá by mala tiež v Senci rozmiestniť svoje kontajnery, len už neviem kedy. Za zhromažďovaním "tovaru", jeho dopravou a triedením je dosť práce a tá má byť zaplatená. Za rozumnejšie považujem takto vyzbierané veci predávať, než rozdávať. Dôvod? príjemcovia si darované veci nevážia. Dokonca majú sklon očakávať stále viac.
6.chýba prevencia vykrádania. Všetci sociálne slabší možno ani netušia o výdajni na pribinovej ul. Prečo tento oznam nie je priamo na kontajneroch?
7.prineste veci na jarnú alebo jesennú "zónu bez peňazí". Ak si ich nik nevezme, robíme všetko preto, aby neskončili v odpade, ale našli svoje použitie.

ako posledné uvediem utópiu, ktorá možno mnohých pobúr: Ideálne je nepodliehať módnym vplyvom a nosiť oblečenie až do opotrebovania.
20. december 2016

Marianna Glončáková

Prečo mestská polícia operatívne nenamieri niektorú z kamier na problematický kontajner (alebo aspoň3)? Do mesiaca by mala poškodzovateľov minimálne na zázname...
Alebo máme v meste len atrapy kamier?
13. január 2017

Marianna Glončáková

Ospravedlňujem sa za nepresnú informáciu. Diskusie sledujú. Avšak, ak pripíšete niečo k staršiemu podnetu, prevádzkovateľ odkazu pre starostu ich o tom neupovedomí- v takom prípade naozaj nemusia vedieť o ďalších otázkach v súvislosti so starším podnetom.
26. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Pre neustále otváranie a ničenie nádob táto firma stiahla všetky nádoby z nášho mesta.

V Senci bude túto službu zabezpečovať firma Humana, ktorá má v meste 8 kontajnerov na šatstvo.

mesto Senec
04. jún 2017

Marianna

Odišla 1 spoločnosť, avšak problém pretrváva. v sobotu 3.6. som zaznamenala vypáčený kontajner spoločnosti HUMANA pri LIDLi a taktiež sú už pár týždňov hrubo poškodené kontajnery na elektroodpad spoločnosti ASEKOL.(minimálne na sídlisku Bautech a na záhradníckej ulici).
To je skutočne taký problém využiť niekoľko kamier, kým nebude chytený poškodzovateľ?

Nedávno som išla bicyklom po považí. Nové mesto nad Váhom, Piešťany- rovnaké kontajnery bez náznaku vylamovania- ako je to možné?
Na Morave už roky fungujú zberné nádoby na elektroniku spoločnosti ASEKOL, s vylamovaním ako v Senci som sa nikdy nestretla...

Asi niekde robí mesto Senec chybu

Nič sa nevyriešilo, len jedna firma odišla, lebo to bolo pre ňu neúnosné...Ako dlho za daných podmienok vydržia ostatné?
06. jún 2017

Monča

Mne osobne sa tie kontajnery na šatstvo nepáčia. Špatia naše mesto aj keď je ich iba 8. Miesto pekného výhľadu na prírodu (trávnik, kvety, stromy) popri chodníkoch, keď človek ide po meste, tam zavádzajú tie strašné sivé kontajnery. Ľudia majú iné možnosti posunúť obnosené šatstvo ďalej (sociálny odbor mesta, zóna bez peňazí, ...) Naozaj si musíme takto hyzdiť mesto? Beztak to bude všetko vylámané a ktovie čo všetko tam ľudia vyhadzujú.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania