Aktualizovať podnet
Nové parkovacie miesta "zadarmo"

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Nové parkovacie miesta "zadarmo"

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
Andrej 21. decembra 2016

Dobry den,

chcel by som sa spytat nakolko je cesta (vysrafovana na fotke zltou farbou) potrebna? Vhodnym nakreslenim ciar, by bolo mozne vytvorit viacero parkovacich miest za par eur.
Auta parkujuce na chodniku pri krizovatke a strom aj tak zabranuju v dobrom vyhlade.
Premavka v tychto miestach nie je az taka husta, aby mala tato cesto neaky vyznam. Ja jej prinos vidim skor v statickej doprave.
Novovytvorene parkovacie miesta by nevznikli na ukor ziadnej zelene a naklady na "vybudvanie" by nezatazili rozpocet.
Otazkou len zostava, ako je to s vlastnickymi pravami.

Dakujem.

22. december 2016

Odpoveď samosprávy

Riešenie uvedeným spôsobom by bolo možné len za podmienok udelenia súhlasu dopravného inšpektorátu, ktorý požiadame o predbežné vyjadrenie k možnosti riešenia podnetu takýmto spôsobom.

mesto Senec
04. január 2017

Odpoveď samosprávy

Stanovisko ORPZ ODI bolo k predmetnému riešeniu parkovania nesúhlasné.

mesto Senec
04. január 2017

Andrej

Bolo by mozne zverejnit stanovisko resp. dovod preco to bolo zamietnute?

Dakujem
09. január 2017

Odpoveď samosprávy

Navrhované riešenie nie je v súlade s STN 736056 a z dôvodu bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

mesto Senec
14. január 2017

Andrej

Bohuzial ani s touto odpovedou nie som spokojny, nakolko mi to pride zo strany ORPZ ODI ako velmi odflaknuta odpoved (vyhovorka). Narychlo som si presiel spomenutu normu, ktora riesi napr. usporiadanie parkovacich miest na parkovisku. Ja som vsak nedal ziadny navrh, ako by mali byt miesta na parkovisku rozmiestnene. Ja som dal iba navrh, kde by parkovisko mohlo byt (resp ako by mohlo byt zvacsene). Takze nerozumiem tomu ako toto moze nesplnat normu STN 736056.
Tiez by ma zaujimalo, ci smetiaky umiestnene na tejto parkovacej ploche splnaju normu (ked uz me pri normach  ).
Co sa tyka bezpecnosti a plynulosti, co bol dalsi dovod zamietnutia, prikladam fotky, ci sucasne sposoby parkovania neohrozuju bezpecnost a plunulost premavky. A ci by vytvorenie novych parkovacich miest nebolo viac bezpecne.
Dobre vieme, ze parkovanie v tejto zone nie je najjednoduchsie, preto nerozumiem, preco uradnici na ORPZ ODI nemaju zaujem riesit tento problem (tymto jednoduchym sposobom). Je mi jasne, ze je jednoduchsie najst dovody, preco nieco nejde nez hladat riesenie, ako by to islo.
Davnejsie bolo primatorom schvalene vytvorenie parkoviska medzi bytovkami 5 a 3 na Kollarovej ulici. Proti tomu bol bohuzial jeden domovnik.
Z tychto dovodov, by som Vas poprosil, ci by ste tento podnet nemohli opat poslat na ORPZ ODI na ozajstne prehodnotenie a navrhnutie mozneho riesenia. Alebo posunut na prerokovanie do mestskeho zastupitelstva, co by mohlo pridat na vahe. Pripadne mi poradit ako a koho by som mohol kontaktovat ja.
Dakujem.
14. január 2017

Andrej

Ako priklad bezpecnosti pri sucasnej situacii, by som rad uviedol nehodu, ktora sa mi stala. Parkoval som na mieste, kde je na fotke modra fabia. Jedna vodicka nezvladla odbocit doprava a “tukla” mi do mojho auta. Sice je ten sposob parkovania na hrane predpisov (blizko krizovatky), ale to je len dosledok nedostatku parkovacich miest.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania