Čo so Synagógou?

Zodpovednosť za riešenie: Senec

V riešení
meno
Laura 06. februára 2017

Dobry den, mam pocit, ze synagoga v Senci ja na rozpadnutie, v prilohe posielam moj navrh na zlepsenie

06. február 2017

Zuzana Szárazová

Už sa opäť zvolebnieva, takže Synagoga sa opäť dostane do stredobodu záujmu :-) nemajte strach. http://www.senecmojemesto.sk/stane-sa-pamiatka-pamiatkou/
07. február 2017

piroska

laura, ani neviete ako ste ma pobavili :-). synagoga je pomnikom neschopnosti miestnych ´elit´. konkretne jednej pani bez kuska hanby.
07. február 2017

Odpoveď samosprávy

Odpovedáme podľa informácie od podpredsedníčky BSK PhDr. Gabrielly Németh:
"Projekt na záchranu Synagógy BSK podalo v rámci programu Interreg V, cezhraničná spolupráca SK-HU. Vyhodnotenie programu sa očakáva na jar, pravdepodobne apríl-máj 2017. V prípade,že projekt bude úspešný, rekonštrukcia sa začne cca v septembri-októbri, podľa toho, ako dlho bude trvať podpísanie zmluvy. Pred podpísaním zmluvy sa nemôže pristúpiť k realizácii projektu. V prípade, že BSK v programe SK-HU neuspeje, rekonštrukcia bude prebiehať z vlastných zdrojov župy. BSK vyhlásilo ešte v roku 2016 VO na realizátora stavby, VO je v štádiu pred ukončením procesu, čaká sa na vyjadrenie ÚVO, následne sa vyhlási víťaz súťaže. Finančné prostriedky potrebné na zahájenie rekonštrukcie má BSK v rozpočte, nakoľko bez finančného krytia by nemohlo vyhlásiť VO na realizátora stavby. Peniaze musia byť rezervované aj z toho dôvodu, že program SK-HU počíta s predfinancovaním projektu, t.j. najprv musí župa zainvestovať do opravy a následne bude oprávnené výdavky refundovať z programu."

mesto Senec
15. marec 2017

Sencan

Draha Laura, synagoga sa opravovat nebude. Nikdy. Regionalni aj zupni politici ju totiz nevyhnutne potrebuju v stave v akom je. Ja osobne si ju pamätam nezmenenu viac ako 30 rokov. Nuz a politici ju nezmenenu vyuzivaju v predvolebnej kampani zhruba 20 rokov. Predstavte si, ze by ju nebodaj niekto opravil (slubujem, ze ak vyhram loto, necham ju prerobit podla vasho navrhu) ako by si napriklad taka pani Gabriela Nemeth robila predvolebnu kampan? Nuz zvolebnieva sa. A tak tradicne sa vytahuju a oprasuju predvolebne sluby. Tie nesplnene. Aby sa slubili znovu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania