Porušovanie zákona o odpadoch a VZN č.2/2016 zamestnancami mesta

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
Marianna Glončáková 14. marca 2017

Dnes na Bratislavskej ulici, zamestnanci oddelenia údržby zelene mesta zmiešali biologický odpad s inými odpadmi, čo je porušením zákona č79/2015 Z.z. o odpadoch konkrétne §13 písm.e bod 8, §14 ods.1 písm.b a §81 ods.7 písm. b bod 3. tým,že biologický odpad z úpravy parku zmiešali s inými odpadmi,čím znemožnili jeho zhodnotenie. 6iadam o preškolenie zamestnancov, aby sa táto situácia neopakovala a nedával sa tak zlý príklad občanom.

15. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Na tomto verejnom priestranstve pracovali aktivační pracovníci z Úradu práce, ktorí z uvedeného miesta najprv pozbierali komunálny odpad do modrých vriec a v uvedenej lokalite vyhrabávali lístie. Následne bol bioodpad odvezený na Zberný dvor a ostatný komunálny odpad na skládku.

mesto Senec
16. marec 2017

Sencan

Zda sa, ze podnety su pridavane na stranku selektivne - co sa nehodi, to sa nezverejni. Opytam sa teda tu - preco mesto predava kontajnery na rozlozitelny odpad? Podla zakona ich maju obyvatelia dostat gratis. Nielen ze maju Sencania dlhodobo vysoke poplatky - hoci podla zmluvy mali byt platby za odpad rovnake ako najnizsia vysutazena platba v obciach, ktore ku nam zvazaju odpad, ale existuju aj zavazne podozrenia ne nedodrziavanie noriem skladkovania (nechcem si predstavit co nam hrozi, ak sa potvrdia informacie, ze na skladku sa v minulosti ukladal aj nebezpecny odpad z Rakuska) Okrem toho znasame neskutocny smrad a vytvarame buducu ekologicku zataz pre nase deti - ale ano, trapi ma to - moze mi teda niekto vysvetlit, preco obyvatelia Senca maju platit za tieto nadoby?
16. marec 2017

Zuzana Szárazová

Presne tak! Prečo si máme kupovať kontajnery na bioodpad? A navyše nabádate ľudí, aby si ich za predraženú cenu kupovali na konrétnom mieste. Takéto kontjnery sa dajú kúpiť oveľa lacnejšie.!!!
21. marec 2017

Marianna Glončáková

Aj aktivační pracovníci majú byť zaškolení na činnosť, ktorá sa od nich vyžaduje. Aby nedochádzalo k porušovaniu platných predpisov.
Žiaľ, z vašej reakcie som sa nedozvedela, ako plánujete v budúcnosti predchádzať podobným situáciám...
26. marec 2017

Marianna Glončáková

Aj jarné upratovanie zabezpečovali ľudia z úradu práce?
Keď ich toľko využívame, tak ich aspoň zaškoľte!
V kontajneroch na zmesový objemný odpad, končili kartóny, sklo, kov aj drevo aj biologický odpad.
a na odvoz na zberný dvor odložili koberce...
Viacerí reagovali na slušné upozornenie podráždene. Dokonca sa mňa pýtali čo je to bioodpad!
Jarné a jesenné upratovanie takýmto spôsobom, by malo byť edukatívne najmä pre obyvateľov. Dohliadajúci ľudia z mesta by mali strážiť a usmerniť obyvateľov, aby na skládke nekončili separovateľné zložky. Žiaľ dopadá to tak, že" hliadku" z mesta musia usmerňovať občania a ešte si zato vypočuť urážky...Je 21. storočie a zákon prikazuje triediť, nie všetko pchať na skládku!
26. marec 2017

piroska

ved preco nepodojit obcanov? to urcite nas najsamlepsi biznismen vymyslel, alebo mu to najsamvacsi odbornik na odpady v meste posepol? a zbytok uradu suchce nohami a boji sa aj na mail odpovedat.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania