(Ne)Zverejnenie faktúr za 02/2017

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
gogoool 24. marca 2017

Dobrý deň,
nebudem tu písať o tom, že zverejňovanie faktúr ani 6 rokov od prijatia novely zákona o slobodnom prístupe k informáciam stále nie je v súlade s § 5b ods. (1), písm. b), ale budem písať o § 5b ods. (2) - Údaje podľa odseku 1 písm. b) povinná osoba zverejní do 30 dní odo dňa zaplatenia faktúry.
Dnes je 23.3.2017, nie je zverejnená ani jedna faktúra za február 2017, aj keď pochybujem, že od zaplatenia žiadnej už neuplynulo 30 dní.
Prosím o zverejnenie a prijatiu takých opatrení, aby nedochádzalo k porušovaniu zákona.
Ďakujem

29. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Zverejňovanie objednávok, faktúr a zmlúv je na súčasnom portáli mesta Senec, riešená manuálnym pridaním v redakčnom systéme. Dna 6.3.2017 došlo k poškodeniu CMS databázy. Po obnove zo záloh administrátor stránky bohužiaľ neskontroloval sekciu zverejňovaných informácii v sekcii "Faktúry". Súbory pritom boli nahraté na servery, ale neboli zobrazované v tejto sekcii. Zvyšné časti webovej stránky boli skontrolované a údaje zverejnené na stránke obnovené. Ďakujeme za upozornenie, správca stránky vykonal opravu zverejnených záznamov. Zverejňovaný obsah, teda obsah uložených súborov je od začiatku zverejňovania v zmysle zákona 546/2010, uvedené paragrafy upravujú termíny, do kedy sa majú informácie zverejniť, ale neupresňujú akou formou majú byť informácie ako sú faktúry a objednávky zverejňované.

Pre lepšiu prehľadnosť zverejňovaných informácií a automatické zverejňovanie je už pripravená nová stránka mesta, ktorú onedlho spustíme.



mesto Senec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania