Svätoplukova: Porastom obmedzená použiteľnosť chodníka (2017)

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
Martin 25. júla 2017

Na Svatoplukovej takmer suvisle od krizovatky s Kysuckou az po zeleznicnu trat po oboch stranach rozne stromy a kriky rastuce spoza alebo cez ploty prilahlych zahrad, ale aj zakorenenych pri ceste zasahuju velmi vyrazne do profilu chodnikov, cim znacne obmedzuju ich pouzivatelnost a ohrozuje ludi na nich.
Treba prerezat profil chodnika - idealne do vysky aspon 220 cm (190 cm - vyska cloveka + 30 cm rezerva pre neskorsi rast a sporadicke zatazenie snehom).
(Fotka je sice stara, ale problem je tiez stale ten isty ...)

25. júl 2017

Martin

Kys./Svät./Orav.: Porastom obmedzená použiteľnosť chodníka(2017)

Kysucká/Svätoplukova/Oravská: Porastom obmedzená použiteľnosť chodníka
========================================================
Z pozemkov (Parcelné číslo 3977/ 1, 3978, 3979/ 1) majiteľa "Stolárik Jozef r. Stolárik, Svätoplukova 38, Senec" na všetkých 3 menovaných uliciach rôzne stromy a kriky rastúce spoza alebo cez plot zasahujú veľmi výrazne do profilu chodníkov, čím značne obmedzujú ich používateľnosť a ohrozujú ľudí na nich.
Treba prerezať profil chodníka - ideálne do výšky aspoň 220 cm (190 cm - výška človeka + 30 cm rezerva pre neskorší rast a sporadické zaťaženie snehom).
02. august 2017

Odpoveď samosprávy

Stromy v tejto lokalite sú už orezané.
Komplikácia s týmto podnetom však je, že problém spôsobuje majiteľ nehnuteľnosti, ktorý si neplní svoje povinnosti ani po výzve z mesta. Mesto teda opäť s ohľadom na občanov využívajúcich tento chodník pristúpilo k orezom vo vlastnej réžii.
Stromy pri chodníkoch, ktoré patria do kompetencie mesta, sú živé, rastú, preto očakávame, že sa takýto podnet zopakuje aj v budúcnosti. Orezáva sa do pochôdznej výšky, ale nie všetky stromy je možné do tejto výšky orezať, pretože by sa tým pádom zdevastovali.

mesto Senec
17. august 2017

Sencan

Chronicky stazovatel? Donekoncena to iste. Je problem sklonit hlavu? Naozaj je tu tej zelene tolko, ze ju budeme rezat hlava nehlava "aspon 220cm"??? Svätoplukova bola nedavno "orezana". To nebol orez, ale masaker. Take zmrzacene stromy ako v Senci nemaju nikde inde.
07. september 2019

Martin

Sencan:
Mesto by malo najst kompromis medzi zachovanim stromov a pouzivatelnostou chodnikov, po ktorich by mal byt mozny suvisly pohyb chodcov vo vzpriamenej polohe. Od ludi vo veku nad 2 r. by nemalo byt pozadovane, aby chodili po 4-och koncatinach.
Vdaka nekontrolovanemu rastu stromov je aj pri zapnutom osvetleni na mnohych usekoch chodnikov i cesty vecer ci rano tma.
Je len otazkou casu, kedy nejaky konar nejakemu chodcovi (dufam, ze nie mne) vybije oko alebo poskriabe tvar/ruku ...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania