Kontajner na Gagarinovej 6

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Uzavretý
meno
Michal Béres 06. augusta 2017

Dobrý deň,
na ulici Gagarinova 6 máme už dlhšiu dobu problém s kontajnerom.Na fotke možno vidieť že kontajner,ktorý slúži občanom mesta Senec presne ulica Gagarinova 6 je využívaný záhradkármi v tomto prípade ako skládka. V inom čase je tento priestor plný konárov, viničom alebo trávou. Pre bytovku máme jeden kontajner na odpadky a druhý na kov,ktorý sa nikdy nevyužíval na zber kovu.To mesto posledné dva týždne rieši tak, že odmieta kontajner vysypať lebo je v ňom iný obsah. Uznávame, ale prečo ho nevymeníte za kontajner na odpadky? Kontajner zapácha a hnije to tam.Na druhe foto vidno ako bola podobná situácia o 20 m ďalej vyriešená s klietkou. Prosíme nebolo by možné spraviť to isté aj pri našich kontajneroch aby neboli plné bio odpadom? Ďakujeme za pomoc pri tomto probléme.

10. august 2017

Martin

Dobry den,
rad by som pridal jeden podnet - nelogicke oznacenie kontajnerov. Na priklade z Gagarinovej je to krasne vidiet. Obrovsky (a zbytocny) napis AVE a miniaturny text KOVY. Navyse, kontajner na ostatny odpad ma cerveny poklop ako ten na kovy a tvarom poklopu sa tiez nijako nelisi od inych kontajnerov.
Prikladam situaciu zo Starej Turej, kde ludia radi a poctivo odpady triedia, kedze kazdemu je hned jasne, ktora nadoba na aky odpas sluzi:
http://www.priateliazeme.sk/spz/files/imagecache/800x800/4-kontajnery_na_separovany_zber_v_meste_stara_tura.jpg
Prajem pekny den.
11. august 2017

Odpoveď samosprávy

Kontajner na kovy (červený) patrí do správy zvozovej spoločnosti (AVE) a nie je správne si ho zamieňať s kontajnerom na komunálny odpad. Tento kontajner bude premiestnený na iné stojisko, keďže na tomto mieste neplní svoj účel.
Ak obyvateľom bytovky nestačí jeden kontajner na komunálny odpad, musia sa obrátiť na spoločenstvo vlastníkov bytov, aby im zabezpečilo ďalší. Takisto klietky si budujú spoločenstvá vlastníkov bytov na vlastné náklady.

mesto Senec
11. august 2017

Michal Béres

Dobrý deň,

tento problém s kontajnerom sme si vybavili sami nakoľko nebol čas čakať na to pokiaľ sa to dorieši inak . Kontaktovali sme spoločnosť ave tá nám kontajner vymenila za kontajner na komunálny odpad a zmena sa nahlásia ale na úrad aby to bolo aj tam . Ďakujem za odpoveď podnet je uzatovrený.
24. august 2017

Marianna Glončáková

Asi by bolo vhodnejšie vymeniť ho za kontajner na Bioodpad, keďže ste písali, že tam končí najmä biologický odpad, ktorý je zakázané vhadzovať do zmesového odpadu.
Ak sa nemýlim, tak príslušné záhrady patria k domom na Zemplínskej ulici, ktoré mali byť od začiatku roka 2017 podľa zákona vybavené nádobami na Biologický odpad. Ak tam končia konáre, asi by sa mesto malo zamyslieť nad vývozom konárov častejšie ako 2x v roku- zjavne je to nedostatočný interval. Nie každý má auto, ktorým môže haluzinu voziť na zberný dvor...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania