Úprava parkovania

Zodpovednosť za riešenie: Senec

V riešení

Dobrý deň,
v súvislosti so zhoršenou dopravnou situáciou v meste Senec do ukončenia diaľničnej križovatky Blatné by som si dovolil navrhnúť dočasnú úpravu parkovania na Letnej ulici. Vozidlá tu neorganizovane parkujú po oboch stranách ulice, raz sčasti na chodníku, inokedy zasa na vozovke aj 50 cm od obrubníka.
Okrem osobných vozidiel po tejto ulici prechádzajú aj autobusy a aktuálny stav spôsobuje takmer kolízne situácie.
Môj návrh spočíva v zákaze parkovania na jednej strane ulice a vyznačení vodorovného a zvislého značenia na strane druhej.
Ďakujem.

21. september 2017

Odpoveď samosprávy

Ako návrh z pohľadu nie obyvateľa uvedenej ulice je logický avšak si myslíme, že navrhované obmedzenia by pravdepodobne vyvolali nesúhlas majiteľov rodinných domov, ktorí zväčša využívajú tento spôsob parkovania. Cez to všetko, váš návrh bude ústne prekonzultovaný s príslušným dopravným inšpektorátom.

mesto Senec
21. september 2017

Martin

Ďakujem za odpoveď.
26. september 2017

Marianna Glončáková

Obyvatelia danej ulice majú myslím dostatočne veľké pozemky, aby si mohli vybudovať parkovacie miesta vo dvoroch a nemuseli zaberať verejný priestor.
Rozumiem tomu, že je pohodlnejšie parkovať priamo na ceste, ale je to záber verejného priestranstva, za ktorý nič neplatia. Prekážajú vo vozovke, parkujú na chodníkoch v rozpore s cestným zákonom,...prečo nie, keď je to tolerované a bezplatné?
V konečnom dôsledku sú v nevýhode ohľaduplní občania, ktorí parkujú vo dvoroch alebo si kúpia garáže, teda nezavadzajú na verejnom priestranstve. Čo takto spoplatniť parkovanie na ceste? Minimálnu sadzbu by som navrhovala vo výške dane za garáž. Možno by to motivovalo aspoň niektorých zatiahnuť auto do dvora...
20. november 2017

anna

Nepriechodný chodník

Nepriechodný chodník, odstavené autá - neustále

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.