Chodník na Moyzesovej pri ZŠ A. Molnára

Zodpovednosť za riešenie: Senec

V riešení
meno
Ladislav Kolláth 06. novembra 2017

Dobrý deň,
keď sa pred cca 20-mi rokmi rekonštruovala cesta 3. triedy č. 061002 na Námestí Alberta Molnára popri ZŠ s maďarským jazykom, je paradoxná situácia:
na úseku cca 50 m chodníka v smere od pamätníka padlých v I. svetovej vojne po pár metroch zužujúceho sa chodníka na 1 m, vstúpi do cesty dopravná značka, v polovici dĺžky chodníka pôvodne 2 metrovej šírky sa zúži na ťažko priechodný profil pre chodca a na konci chodníka sa chodník končí do stratena, zdevastovaný, neupravený.
Na uvedené nadväzujem dotazom, ako sa má dostať napr. mamička s detským vozíkom, ŤZP ..., z Robotníckej alebo Pivničnej ulice napr. na poštu, keď prechod pre chodcov je až pri autobusovej stanici a popísaný chodník je nepriechodný.

08. november 2017

Odpoveď samosprávy

Požiadame príslušný cestný správny orgán o možnosť zriadenia prechodu pre chodcov na štátnej ceste v mieste, kde zvážime dobudovanie chodníka smerom k Robotníckej ulici.

mesto Senec
08. december 2017

Odpoveď samosprávy

Na základe našej písomnej žiadosti o riešenie podnetu nám Okresný úrad odbor cestnej dopravy doručil informáciu, že nimi bolo nariadené okamžité premiestnenie dopravnej značky zo stredu chodníka správcom komunikácie (Regionálne cesty Bratislava stredisko Senec). Zároveň nám však bolo oznámené, že z bezpečnostných dôvodov v požadovanom mieste nebude možné vybudovať prechod pre chodcov.
Mesto však v záujme riešenia tohto podnetu pristúpi k dobudovaniu chodníka smerom na ulice Moyzesova a Robotnícka v predpokladanom termíne na začiatku budúceho roka.

mesto Senec
08. december 2017

Ladislav Kolláth

Ďakujem za riešenie problému, nepochybne prispeje k bezpečnosti pohybu chodcov na danom úseku a keď sa aj rozšíri chodník na najužšom mieste, veľmi to uľahčí prístup detí do ZŠ s vyučovacím jazykom maďarským, ako aj veriacim do katolíckeho kostola, keď bol zamedzený priamy prístup uzavretím chodníka novostavbou vedľa ZŠ.
S úctou Ladislav Kolláth
30. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Budovanie chodníka bolo mestom zabezpečené.

mesto Senec
30. máj 2018

Ladislav Kolláth

Dobrý deň, vo vzťahu k podnetu bola presunutá dopravná značka, bol vybudovaný prístup na chodník smerom na ulice Moyzesova a Robotnícka, napriek tomu je chodník nepriechodný v najužšom mieste (priľahlé pozemky sú v majetku mesta).
Bol vôbec vykonaný test, či po chodníku sa dostane detský vozík, alebo invalidní vozík, alebo človek s barlami? Napokon za tým účelom sa to malo robiť, inak boli náklady na budovanie chodníka vynaložené zbytočne a finančné prostriedky použité nehospodárne.
S úctou Ladislav Kolláth
15. jún 2018

Lucia Mičurová

Pre lietajuce kociky a vozickarov

Bolo by obrovskym prinosom rozsirit tento usek chodnika, aspon o zopar cm “ostruhanim” betonoveho zakladu plotu skoly. Kvoli tomuto nezmyselnemu uzkemu useku kociky ani invalidne voziky neprejdu, pochybujem aj o kolieskovych nakupnych taskach (jedine bokom), aj ked ide clovek sam, musi si ustrazit, aby sa neoskrel o konare alebo mur. Obchadzka predlzuje trasu o niekolko stoviek metrov. Usek je tiez v zakrute, a predstavuje iste nebezpecie, ked sa stretnu dvaja rozbehnuti ludia oproti sebe, napr. ponahlajuci sa do skoly alebo na autobus. Dakujem za zvazenie! Lucia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania