Cyklotrasa-cyklochodník Senec

Zodpovednosť za riešenie: Senec

V riešení
meno
Kováčik 07. marca 2018

Dobrý deň chcem sa spýtať či je v riešení mesta Senec, cyklochodnik - cyklotrasa, Senec - Malý biel? Ci sa bude realizovať, a kedy? Bývame v Senci v novej lokalite Gaštanová alej.

08. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Záväzok developera danej lokality je vybudovanie chodníka a cyklochodníka po kruhovú križovatku, pričom mesto Senec má riešiť úsek od uvedenej križovatky do centra mesta. V súčasnej dobe je však majetkoprávne vysporiadanie pozemkov pod cyklotrasou pozastavené z dôvodu nesúhlasu majiteľov rodinných domov Pezinskej ulice, ktorí dňa 6.4.2017 vzniesli na Mestskom zastupiteľstve oficiálnu sťažnosť proti budovaniu cyklotrasy, čím sa z rokovania návrh na vysporiadanie pozemkov odkúpenia nehnuteľností stiahol.
Z dôvodu riešenia tohto podnetu zvažujeme vybudovanie náhradnej cyklotrasy cez ulice Novomestského a Žarnovova.

mesto Senec
09. marec 2018

E Kováčik

A v akom časovom horizonte by sa to mohlo realizovať?
23. marec 2018

Zuzana Szárazová

V prvom rade by mesto malo mať nejakú koncepciu v budovaní cyklotrás a cyklochodníkov. Mal by byť vypracovaný Generel dopravy vrátane nemotorovej a statickej, aby nevznikali také cyklo - chodníky ako je medzi Billou a Poštou - čiže odnikiaľ - nikam, ktoré končia niekde a nikde... Vedeniu mestu, ale táto situácia vyhovuje, tak ako to, že doposiaľ nie je prijatý územný plán mesta.
26. marec 2018

Marianna Glončáková

Keď nie je možné vybudovať cyklochodník vedľa existujúcej komunikácie, je možnosť komunikáciu zjednosmerniť a vybudovať cyklochodník na jej polovičnom profile. Vyrábanie obchádzok pre cyklistov mi príde neúčelné. Okrem toho Žarnovova ulica je po zjednosmernení v danej lokalite dosť zaťažená- musia po nej vychádzať všetky autá z ulíc E.B. Lukáča, J. Smreka, Baničova, Ľ. Fullu, Novomeského- z tohoto dôvodu ju nevidím ako reálnu možnosť na budovanie cyklochodníka.
Jednoznačne chýba akákoľvek koncepcia. Potom chýbajú aj časové horizonty...
16. apríl 2018

JanaN

Obyvatelia vzniesli namietku? Bola tato namietka opodstatnena? Najprv sa odpredali pozemky na Pezinskej a teraz sa divime, ze nie je mozne vybudovat cyklotrasu? Take senecke. V minulom volebnom obdobi bola vybudovana ´cyklotrasa´ posta-billa, v tomto volebnom obdobi ste neboli schopni postavit nic.
18. máj 2018

Vlado

Velka hanba lebo clovek ktory byva v Senci teda cast Senec- zapad nema ani len chodnik, nie to este cyklotrasu, aby sa dostal do centra mesta povedzme na urady alebo do obchodu. Na co cakat? Kym tam nezrazi niekto niekoho? Pekna vizitka vedenia mesta!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania