Protihluková stena na obchvate Senca cesta II/503

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
Gabriela Bačová 23. marca 2018

Dobry den,
byvam na ulici E.B.Lukáča, presne oproti Hasicskej stanici, pricom hluk kamionov z cesty II/503 je uz niekolko rokov neznesitelny a mnozstvo dopravnych prostriedkov na tejto ceste sa kazdym rokom zvysuje.
Planuje mesto vybudovanie protihlukovej steny, aby obcanom zabezpecilo znizenie stresu z hluku, ktory nas denne atakuje? Mam informaciu, ze uz pred niekolkymi rokmi bola spisana petiacia, ale v danej veci sa nepodnikli ziadne kroky.

Vopred dakujem za odpoved a navrh ako tuto situaciu vyriesit.
Prosim kompetentnych, aby sa tym konecne zacali zaoberat.
S pozdravom,
Ing. Gabriela Bačová

23. marec 2018

Zuzana Szárazová

Tipnem si odpoveď z mesta: správa danej komunikácie nepatrí pod kompetenciu mesta, ale RCBa zhruba od bodu, ktorý máte na foto smer diaľnica :-) potiaľ to patrí po SSC ...
26. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Finančná náročnosť takejto stavby je tak veľká, že z mestského rozpočtu ju nie je možné zabezpečiť. Ale v záujme riešenia podnetu písomne vyzveme majiteľa komunikácie, ako aj príslušný cestný správny orgán.

mesto Senec
26. marec 2018

Gabriela Bačová

Do času, kým sa dohodne riešenie s majiteľom komunikácie, prosím o zváženie aj čiastkových riešení pre zníženie hluku ako sú napr: oprava cesty, výmoľov a dier, kedže prejazd kamiónov vo vysokej rýchlosti spôsobuje zväčšený hluk. Autá nedodržiavajú predpísanú rýchlosť, preto je potrebné pouvažovať nad možnosťou osadiť "falošných policajtov", prípadne digitálny merač rýchlosti upozorňujúci na prekročenie povolenej rýchlosti.
20. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

NA základe našej písomnej výzvy nám bola doručená odpoveď správcu komunikácie (Regionálne cesty Bratislava):
"Pre vylepšenie úseku cesty II/503 od okružnej križovatky po odbočovacie vetvy na cestu I/61 bude koncom mesiaca apríl 2018 vykonaná oprava krytu vozovky cesty II/503.
S požiadavkou budovania protihlukovej steny sa obráťte na vlastníka cesty II/503 - Bratislavský samosprávny kraj."

mesto Senec
15. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Správca komunikácie opravil povrch cesty.

mesto Senec
05. september 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet sme preposlali BSK so žiadosťou o vyjadrenie.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
14. október 2019

Barbora

Dobry den,

zaujimalo by ma, ci ste nejaky vyjadrenie dostali. Nieje mozne aspon radarom alebo inym sposobom, zabezpecit dodrziavanie rychlosti? JE to dost velky rozdiel v hluku ak kamion brzdi smer kruhovy objazd z 50km/h a ked si to trieli aspon 70km/h.
Dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania