Presunutie autobusovej zastávky na Pezinskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
Mária Peľová 11. apríla 2018

Prosim o zabezpecenie presunu zastavky na znamenie pri Regionálnych cestách na Pezinskej ulici v Senci o par metrov dalej k Verejnoprospesnemu podniku na Pezinskej 29, Senec. Dovodom je, ze od Verejnoprospesneho podniku vedie chodnik, ktorym sa mozme bezpecne dostat do zony Maly Biel.

11. apríl 2018

mika

Súhlasím a plne podporujem požiadavku pani Peľovej. Bývame tiež v Senci v lokalite Malý Biel. Keďže mestský autobus sem chodil a chodí veľmi úboho, tento prímestský spoj využívajú v poobedňajších hodinách aj školáci. Deti pritom majú možnosť vystúpiť buď na tejto zastávke a prejsť cca 200 metrov po zelenej priekope popri frekventovanej ceste bez osvetlenia k chodníku (v zime a za dažďa veľmi zaujímavé) alebo vystúpiť až v dedine Veľký Biel a odtiaľ tiež bez chodníka po tráve navyše s prechodom cez neprehľadnú zákrutu prejsť až k chodníku lokality. Posun zastávky smerom do Veľkého Bielu až k začiatku existujúceho chodníka by bol v každom prípade bezpečnejší pre deti aj dospelých, ktorí ho využívajú.
11. apríl 2018

Lucia Mészárosová

Súhlasím, s ohľadom na možnosti, ktoré majú obyvatelia tejto časti mesta Senec posunutie tejto zastávky aspoň čiastočne pomoze. Škoda, že v opačnom smere nie je tiež možnosť nástupu.
12. apríl 2018

Monika

Slovak Lines súhlasí s presunutím zastávky, ale keďže je iba užívateľom autobusových zastávok, nie ich zriaďovateľom, v tejto veci musí najskôr konať mesto Senec. Následne Slovak Lines zabezpečí premiestnenie samotného označníku.
Keďže nový grafikon MHD zrušil viacero spojov do časti Malý Biel, prímestská doprava nám aspoň čiastočne pomôže. Z toho dôvodu prosím samosprávu o promptné riešenie.
12. apríl 2018

JanaN

Komu vlastne novy grafikom mestskej MHD pomohol?
16. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Mesto v súčasnej dobe zabezpečuje projektovú dokumentáciu pre plánovaný chodník v úseku požadovaného posunu autobusovej zastávky v smere Malý Biel.

mesto Senec
16. apríl 2018

Monika

Prepáčte, ale odpovedi samosprávy nerozumiem. Súhlas na presun zastávky nedáte, pretože medzi terajšou zastávkou a miestom, kam sme ju chceli presunúť plánujete vybudovať chodník? Ak áno, prosím v akom časovom horizonte ten chodník bude? Keďže iba teraz zabezpečujete projektovú dokumentáciu, tak predpokladám, že to potrvá mesiace. Zrušením niektorých spojov MHD do časti Malý Biel ste skomplikovali nám obyvateľom dochádzanie do a zo Senca. Presunutie zastávky by nám aspoň čiastočne pomohlo. Dopravca Slovak Lines zastávku presunie, avšak potrebuje súhlas mesta. Tak prečo prosím ten súhlas nedáte?
16. apríl 2018

Mária Peľová

Taktiež nerozumiem - súhlasí mesto s presunom zastávky, či nie?
16. apríl 2018

mika

Dobrý deň, prosím správcu portálu, aby nanovo preposlal tento dotaz samospráve, aby zvážila odpoveď. Ak má mať tento portál nejakú váhu pri riešení problémov a prípomienok mestu mohol by na ne odpovedať niekto kompetentnejší a zvoliť odpoveď, ktorej budeme všetci rozumieť. Presne ako pani Monika aj pani Mária napísala - SÚHLASÍTE s presunom alebo NESÚHLASÍTE? Navrhujete nejaké prijateľnejšie a časovo menej náročné riešenie (... ako presun jednej zastávky), ktoré nám občanom pomôže? Ďakujem
18. apríl 2018

Štefan

Chodník je síce fajn,avšak skôr ako o rok nebude, keďže mesto ešte iba pripravuje projektovú dokumentáciu. Čiže naozaj ani ja nerozumiem odpovedi samosprávy.
18. apríl 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

samospráva bola oslovená za účelom zodpovedania vašich otázok.

S pozdravom,

Martin Kollárik
[email protected]
20. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Požiadali sme dopravcu o možnosť presunutia autobusovej zastávky. S doporučením dopravnej polície a nájdením vhodného miesta bude táto zmena vykonaná.

mesto Senec
07. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Autobusová zastávka bola presunutá.

mesto Senec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.