Nedostatočná intenzita vynášania papiera - Sídlisko Za štiftom

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Uzavretý
meno
Peter SC 17. mája 2018

Dobry den, na sidlisku za Stiftom sa periodicky opakuje situacia z nedostatocnou intenzitou vynasania kontajnerov s papierom, v dosledku uvedeneho vznika v okoli zbernych nadob neporiadok. Uz mesto urgovali v tejto veci viaceri, vratane mna. Urobte uz v tejto veci prosim vas pozitivny posun...

17. máj 2018

Peter

Povedal by som, ze je to problem viacerych casti mesta.. Nie len papier, ale aj plasty. Stale sa stavaju nove domy, ale pocet nadob na separovany odpad ostava. My by sme aj separovali, ale naco, ked to nie je kam dat? Drzim eplasty na balkone vo vreci, kym sa nevyprazdni plastovy kontajner, alebo to odnesieme na zberny dvor, ale... Perlicka na zaver je, ked mam nieco vacsie a odnesiem to na zberny dvor - tam sa ma opytaju, ze kam to maju dat, lebo maju vsetko plne.

Podla obrazku ale vidiet, ze (mozno sa mylim), kos aj okolie je plne prazdnych krabic. Ked sa budu skladat na plocho, vojde sa tam toho o dost viac :)
22. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Interval vývozu separovaných zložiek komunálneho odpadu je nastavený na 1 x týždenne a to vždy v stredu. V prípade nepostačujúcej kapacity zberných nádob je možné ich doplnenie na základe žiadosti na mailovej adrese: [email protected] alebo [email protected]. Dovoľujeme si Vás však upozorniť na to že, ako vidieť na fotografii vo Vašom podnete, pokiaľ sa pôvodcovia nebudú správať zodpovednejšie a nedajú si námahu kartónové krabice rozrezať a tak zmenšiť ich objem, tak tento problém sa u Vás bude opakovať donekonečna aj pri pridaní desiatich nádob.
V prípade novovybudovaných lokalít Mesto najviac zápasí s tým, že nemá kde vytvoriť stojisko na zberné nádoby – neodovzdané pozemky, nesúhlas vlastníkov pozemkov. Pokiaľ je to možné a je na stojisko určené miesto, Mesto nemá problém stojisko na separované zložky vytvoriť, prípadne doplniť.


mesto Senec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.