Čierna stavba na Štefanikovej

Zodpovednosť za riešenie: Senec

V riešení
meno
Lenka 20. mája 2018

Na Štefanikovej ulici medzi domami 14-18 vznikla hrubá stavba domu. Na provizórnom plote je umiestnená táto tabuľka. Podľa mňa sa jedná o čiernu stavbu a táto tabuľka je tam pri montovaná len tak z inej stavby ako kamufláž na zakrytie čiernej stavby. Nesúhlasí ani názov stavby, ani jej umiestnenie a dokonca nesedí ani u termín dokončenia stavby.

21. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Stavebný úrad bude postupovať v zmysle zákona o dodatočnom povolení stavby s príslušnými sankciami.

mesto Senec
21. máj 2018

JanaN

preco by mala byt stavba dodatocne povolena?
21. máj 2018

JanaN

v tomto meste si uz fakt moze kazdy robit, co sa mu zachce?
22. máj 2018

Štefan

Namiesto toho, aby mesto čiernu stavbu zastavilo, tak ju chce dodatočne legalizovať. A ani sa tým netají. Čiže naozaj si v tomto meste každý môže stavať čo chce, bez povolenia, veď mesto mu udelí nejakú pokutu, ale nakoniec stavbu povolí. Kde to prosím žijeme???
22. máj 2018

gogoool

Stavebny urad postupuje v tomto pripade spravne - ma len tuto jedinu zakonnu moznost - ak sa zisti, ze stavba je postavena bez stavebneho povolenia, zacne konanie o dodatocnom povoleni stavby - a vysledkom tohto konania moze byt bud vydanie stavebneho povolenia, alebo nevydanie stavebneho povolenia. V druhom pripade sa zacne konanie o odstraneni stavby - "
Ak sa v konaní o dodatočnom povolení stavby preukáže rozpor s verejnými záujmami alebo stavebník v určenej lehote nesplní podmienky rozhodnutia o dodatočnom povolení stavby, stavebný úrad nariadi odstránenie stavby. "
23. máj 2018

Onur Lakatoš

Typicka alibisticka odpoved od stavebneho uradu. Co ine by ste ocakavali od "kompetentnych uradnikov" sediacich na lukrativnych teplych miesteckach v statnej sprave.
06. jún 2018

Henrich Harcsa, Ing.

Stavebné povolenie má platnosť spravidla 2 roky. Bolo povolené predľženie platnosti povolenia ? Bol vykonaný štát. stavebný dohľad? Boli udelené sankcie podľa stav. zákona?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.