Identifikátory zberných nádob

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
gogoool 19. júna 2018

Dobrý deň,

podľa platného VZN 1/2018 o nakladaní s komunálnym odpadom, majú byť všetky zberné nádoby v meste od 1.8. označené identifikátorom. Identifikátor si podľa VZN treba prevziať na mestskom úrade po zaplatení poplatku za komunálny odpad.

Žiaľ doteraz som nezachytil žiadnu informáciu od mesta, kde a kedy sa dajú identifikátory prevziať. Takisto nie je iniciovaná zmena VZN.

Ako to teda je s tými identifikátormi zberných nádob?

Ďakujem

20. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Nakoľko sa mesto rozhodlo pre zavedenie elektronických čipov ako identifikátorov zberných nádob a celý proces si vyžaduje náležité postupnosti, informácia ohľadne identifikátorov (elektronické čipy) na zberné nádoby bude jedným z prerokovaných bodov na Mestskom zastupiteľstve dňa 26.6.2018. Následne bude v mestských novinách Senčan a na webe mesta zverejnený postup zavádzania elektronických čipov na jednotlivé zberné nádoby. Z dôvodu kompatibility so zvozovým vozidlom musia byť elektronické čipy osadené na zberných nádobách na presne stanovenom mieste a preto ich budú inštalovať jednotlivým poplatníkom poverení zamestnanci mestského úradu. Poplatníci budú o termínoch inštalácie elektronického čipu vopred informovaní oznamom do poštovej schránky. Dovoľujem si Vás na základe vyššie uvedeného požiadať o trpezlivosť a pochopenie.
Zmeny VZN č. 1/2018 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi a VZN č. 6/2017 o miestnych daniach a poplatkoch, v nadväznosti aj na vyššie spomenuté čipovanie zberných nádob, sú momentálne zapracovávané do návrhov oboch vzájomne súvisiacich VZN. Nakoľko VZN č. 6/2017 je možné meniť len raz ročne z titulu výrubu poplatku, budú tieto návrhy zmien predkladané spoločne. K návrhom sa budete mať možnosť vyjadriť a túto iniciatívu, pokiaľ bude konštruktívna, radi uvítame.

Bližšie informácie nájdete v pripravovanej sekcii Novinky v odpadovom hospodárstve:
https://www.senec.sk/sk/clanok/novinky-v-odpadovom-hospodarstve.

mesto Senec
20. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania