Parkovanie na chodniku a ceste.

Zodpovednosť za riešenie: Senec

V riešení
meno
Jozef 05. septembra 2018

Dobrý deň,

Na Svätoplukovej ulici dlhodobo cez den parkujú rozné autá na chodniku a ceste. Buď stoja na chodníku, že sa tade nedá prejsť alebo značné blokujú cestu.

Podľa Google Mapy sa jedná o objekt spoločnosti Vaše Taxi, ktoré tam ma vytvorené dve parkovacie miesta a autá aj napriek tomu parkujú na chodníku.

Môže prosím Mestká polícia dohliadnuť na nevhodné parkovanie na chodníku, prípadne upozorniť majiteľov týchto áut ?



Dakujem
Jozef

06. september 2018

Michal Es

To isté Jánošíkov ulica. Aj keď polícia rozdala pokuty, situácia sa nezlepšila. Som názoru, že polícia by mala rozdávať upozornenia/pokuty bez podnetov od obyvateľov, inak sa nič nezlepší.
07. september 2018

Odpoveď samosprávy

Vodiči motorových vozidiel, ktorí parkovali na predmetnom mieste na chodníku boli už aj v minulosti riešení za porušenie § 25 ods. 1, písm. q, zákona č. 8/2009 Z. z . o cestnej premávke. Opätovne však upriamime pozornosť na predmetnú lokalitu a pokúsime sa eliminovať nežiaduci stav.
Čo sa týka parkovania na ceste, tak v zmysle § 23 ods. 1, zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke, vodič smie stáť len tak, aby zostal aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy t. j. spolu 6 m. V predmetnom prípade ostáva pri parkovaní osobného vozidla na ceste jazdný pruh široký cca. 6,20 m pre oba smery jazdy.


mesto Senec
10. september 2018

Martin

Na ceste ostáva síce 6,2 m ale na chodníku by malo podla zákona ostať taktiež 1,5 m o čom (na danej fotografii) pochybujem, že tak aj je.
13. september 2018

Hannah

Chodím tadiaľto autom každý deň a to auto tam naozaj zavadzia. Dodržiavanie priestoru na chodníku sa nedodržiava vôbec, o tom už aj škoda reči...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania