Parkovanie na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
Jojo 09. septembra 2018

Dobrý večer.

Takmer nepoužiteľný chodník pre chodcov, najmä mamičky s kočíkmi.
Na Rybárskej ulici, parkujú majitelia áut svoje vozidlá na chodníku a zaberaju tým celý chodník! Mnohí majú pritom na pozemku garáže a dvory, kde môžu parkovať.

Prosím o riešenie situácie, pretože chodci a mamičky s kočíkmi sú nútení kráčať po ceste, kde ich ohrozujú iní vodiči.

Ďakujem

09. september 2018

Ján

A prečo si začmaral ich čísla?
11. september 2018

Odpoveď samosprávy

Parkovanie na ul. Rybárskej, ako aj v iných problematických častiach mesta Senec si vyžaduje komplexné riešenie, ktoré je súčasťou pripravovaného Generelu dopravy. Jednou z alternatív na ul. Rybárskej je napr. jej zjednosmernenie s možnosťou parkovania na jednej strane cesty. Prísne represívne opatrenia by problém s parkovania nevyriešili, len by vyvolali napätie medzi občanmi a problém by sa presunul do iných častí mesta. Prosíme o chvíľu strpenia pri riešení daného problému.

mesto Senec
11. september 2018

Jojo

Dobrý deň, ďakujem za odpoved. Na chodníkoch majú byť chodci, nie autá! Parkovanie je v rozpore s vyhláškou, a mala by ho riešit mestská polícia. Presne takuto odpoved by som od vas cakal, ale podme to skusit s porozumením.

Ako som uz napisal mnohí majitelia majú na pozemku garáže a dvory, kde môžu parkovať. Chodník by mal slúžiť predovšetkým chodcom. Majitelia zaparkovaných áut si zrejme neuvedomujú, že porušujú zákon, pretože na chodníku nezostane 1,5 m široký voľný priestor.

Suhlasim, ze samotný zákaz zákazu tu asi nie je riešením, pretoze vodiči nadávajú, keď ich za to mestskí policajti pokutujú. Ostatní zas kritizujú, že s tým nič nerobia. Riešením je určenie použiteľného spôsobu parkovania a ten kontrolovať! Aspoň jeden chodník z dvoch by mal zostať plynulo priechodný pre chodcov a kočíky, bez prerušení.

Navrhujem požiadať o súhlas s osadením vodorovného dopravného značenia č.V12b (súvislá žltá čiara), ktorá zakazuje státie (parkovanie) na jednej strane cesty. Predmetná značka by bola umiestnená pozdĺž chodníka.
13. september 2018

Hannah

To si snáď "samospráva" robí z nás srandu. Akože schvaľuje takéto státie? Prečo má mamička s kočíkom alebo vozíčkar byť trpezlivý a čakať, kým sa spraví nejaký generel dopravy? Zákony sú na to, aby sa dodržiavali. Na našej ulici sa tiež takto výborne parkuje, hoci každý má miesta okolo domu aj pred domom naozaj dosť, minimálne na dve autá. S kočíkom som musela chodiť po ceste. Aj s deťmi na prechádzke chodíme veľakrát po ceste - keď mi tam dieťa zrazí auto, kto bude na vine, že sme nešli po chodníku? Nechce samospráva náhodou, aby ľudia vysadli z áut a chodili viac pešo? Tak takýmto prístom - asi nie. Jediné riešenie - volať políciu. Toto čo je na fotke hore je čistá drzosť a arogancia. VŽDY sa dá zaparkovať lepšie, keď je človek ohľaduplný.
16. september 2018

Janka V

Moje deti musia chodit po ceste (Oravska Utica)
17. september 2018

Odpoveď samosprávy

Vo veci boli prijaté represívne opatrenia podľa zákona 372/1990 Z.z. o priestupkoch.

mesto Senec
23. október 2018

Vlado Rovniansky

Dobrý deň.

Prosíme o vysvetlenie vášho stanoviska mesta z 11. 9. 2018 k parkovaniu na Rybárskej ulici, ktoré sa nám zdá byť v rozpore s jednaním mestskej polície:
"Parkovanie na ul. Rybárskej, ako aj v iných problematických častiach mesta Senec si vyžaduje komplexné riešenie, ktoré je súčasťou pripravovaného Generelu dopravy. Jednou z alternatív na ul. Rybárskej je napr. jej zjednosmernenie s možnosťou parkovania na jednej strane cesty. Prísne represívne opatrenia by problém s parkovania nevyriešili, len by vyvolali napätie medzi občanmi a problém by sa presunul do iných častí mesta. Prosíme o chvíľu strpenia pri riešení daného problému".

Hore uvedené stanovisko chápem, avšak žiadam o vysvetlenie, prečo potom mestská polícia pod hrozbou pokuty bráni občanom v parkovaní na ceste (mimo chodníka) na Rybárskej ulici. Znamená to, že na celej Rybárskej až do uvedenia Generelu dopravy do praxe nebude možné vôbec parkovať pred vlastým domom (myslím tým na ceste a nie na chodníku)? Nemáme ani dvor, ani garáž, takže cesta je naša jediná možnosť kde auto zaparkovať.

Na Rybárskej ulici parkujeme všetci dlhé desaťročia (v našej časti ulice len na jednej strane) a nikdy s tým nikto problém nemal!!! Preto sa veľmi čudujeme, prečo je to zrazu za problém považované, keďže na danej ulici je minimálna premávka.

Ďakujem vopred za vaše stanovisko.
18. december 2018

Jojo

Dobrý deň, takže ak niekto zaparkuje auto, ako tento re**rd na fotke majú chodci každé 3-4 domy obchádzať cez cestu? Mne úplne stačí ak ľudia zaparkujú spôsobom, že bude toľko miesta, aby sa tade zmestil chodec/kočík.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.