Preplnený plastový odpad na Košickej/Vajanského

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
Jana 12. októbra 2018

Kose na separovany odpad su preplnene a roznasaju sa plastove flase po okoli.

12. október 2018

J.

Preplnené recyklačné koše

Dobry den chcel by som upozornit mesto, ze na krizovatke Košickej/Vajanského su uz 3 den preplnene recyklacne kose.
15. október 2018

Odpoveď samosprávy

Zvozová spoločnosť bola v priebehu minulých týždňov viacnásobne, písomne aj telefonicky, upozorňovaná na stav plechových zberných nádob v rámci mesta. Vami uvedený stav bol spôsobený technickými problémami na stane zvozového vozidla, ktoré je špecifické na vývoz týchto zberných nádob. Aby sme predchádzali týmto situáciám mesto zvažuje výmenu 1500 l plechových zvonov za plastové 1100 l zberné nádoby. Majú jednoduchší spôsob plnenia pre občanov a v prípade problémov vie ich operatívny vývoz zvozová spoločnosť riešiť nahradením iným zvozovým vozidlom. Nakoľko ale za zberné nádoby v zmysle zákona o odpadoch č. 79/2015 Z.z. na triedené zložky zodpovedá organizácia zodpovednosti výrobcov (OZV) nie je táto obmena možná okamžite, ale až po jej schválení OZV, preto si Vás dovoľujeme požiadať o trpezlivosť.

1500 l plechové zberné nádoby na triedený zber by už mali byť priebežne vyprázdňované v priebehu dnešného dňa. V prípade, že by sa tak nestalo, prosíme Vás o zaslanie informácie mailom: [email protected] , aby sme vedeli aspoň operatívne riešiť dočistenie stojiska.

Ďakujeme za Váš záujem o triedený zber.


mesto Senec
15. október 2018

Jana

Dobry den, dnes boli plechove nadoby na separovany zber vysypane! Dakujeme.
16. október 2018

Dagmar Viktorie Penerová

Kontajnery na plastový odpad

Dobrý den
Pripájam sa k nespokojným občanom, ohľadne kontajnerov na plastový odpad. Už dva týždne neboli vyprázdnené na Bratislavskej ulici, č.7-11. ´Dakujem
16. október 2018

Jana

Dobry den, opravujem sa, plechove nadoby neboli stale vysypane a plastove flase v okoli len pribudaju!
17. október 2018

Janka Bírešová

Častejší výnos separovaného odpadu - sklo, plast

Dobrý deň. Chcem upozorniť na preplnené nádoby na separovaný zber na sídlisku "Salámka". Posledný polrok sa asi ľudia naučili viac separovať a vyprázdňovanie kontajnérov raz za mesiac je nepostačujúce. Na ulici Jánošíková a Kalinčiaková nie je možné už týždeň vložiť plastový odpad do nádoby. Ďakujem za promptné riešenie častejšej vynášky nádob, prípadne doplnenie kontajtnérov na separovaný zber.
PS : Ako som si všimla, aj v centre mesta sú preplnené nádoby na separovaný zber, bolo by vhodné riešiť otázku vysypávania komplexne v celom meste.
S pozdravom Bírešová
26. február 2019

Jana

Foto z 25.2 - plastove flase okolo nikto neodpratal!
26. február 2019

Odkaz pre Starostu

V sobotu vecer som vsetky plastove flase v okoli tejto zbernej nadoby pozbieral a naplnil som 6 velkych plastovych vriec. Vcera 25.2 o 7:30 rano bol zberny kos na plastove flase vyprazdneny a dokonca zobrali aj vsetky vrecia. Napriek tomu uz vcera vecer to vyzeralo ako na tejto fotke! Neviem ci je teda nadoba uz za 1 den plna, alebo by si samotni obyvatelia mali uvedomit, ze plastove flase sa maju najskor poslapat. Nie je to velmi velka namaha a to iste plati pre krabice a pod.

Takze na otazku preco je neporiadok v okoli zbernych nadob a ci ho zapricinuje mesto alebo ludia by som odpovedal, ze obaja maju co zlepsovat.

Juraj Zeerak
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania