Preplnené kontajnery na triedený odpad

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
Marianna Glončáková 13. októbra 2018

Je vážne nepríjemné, že v sobotu sú preplnené koše na triedený odpad, hoci sú vyvážané v stredu. Ak nestačia súčasné kapacity, prosím žiadajte OZV o doplnenie nádob na separovaný odpad. Normálne by každé stojisko smetných nádob malo mať aj nádoby na všetky zložky triedeného odpadu. Do takého stavu má Senec stále ďaleko...
Na Zemplínskej plné nádoby na plasty, na Gagarinovej pri garážach plný kontajner so sklom....

13. október 2018

Maroš Horňák

To iste je aj na sídlisku na Pezinskej. Minimálne mesiac nebolo vynesené sklo a plasty.
15. október 2018

Sencan

Na Svatoplukovej to iste
15. október 2018

JanaN

na sportovej detto.
15. október 2018

Odpoveď samosprávy

Zvozová spoločnosť bola v priebehu minulých týždňov viacnásobne, písomne aj telefonicky, upozorňovaná na stav plechových zberných nádob v rámci mesta. Vami uvedený stav bol spôsobený technickými problémami na stane zvozového vozidla, ktoré je špecifické na vývoz týchto zberných nádob. Aby sme predchádzali týmto situáciám mesto zvažuje výmenu 1500 l plechových zvonov za plastové 1100 l zberné nádoby. Majú jednoduchší spôsob plnenia pre občanov a v prípade problémov vie ich operatívny vývoz zvozová spoločnosť riešiť nahradením iným zvozovým vozidlom. Nakoľko ale za zberné nádoby v zmysle zákona o odpadoch č. 79/2015 Z.z. na triedené zložky zodpovedá organizácia zodpovednosti výrobcov (OZV) nie je táto obmena možná okamžite, ale až po jej schválení OZV, preto si Vás dovoľujeme požiadať o trpezlivosť.

1500 l plechové zberné nádoby na triedený zber by už mali byť priebežne vyprázdňované v priebehu dnešného dňa. V prípade, že by sa tak nestalo, prosíme Vás o zaslanie informácie mailom: [email protected] , aby sme vedeli aspoň operatívne riešiť dočistenie stojiska.

Ďakujeme za Váš záujem o triedený zber.


mesto Senec
15. október 2018

Barbora Kyselová

Preplnené kontajnery na triedený odpad

Dobrý deň,
tak ako na mnohých miestach v Senci, tak i na Pezinskej ulici neboli už niekoľko týždňov vyprázdnené kontajnery na triedený odpad. Poprosíme o ich vyprázdnenie a vysvetlenie, prečo k tomu nedošlo.
Ďakujeme.
18. október 2018

Noemi Holkova

Kontajner na plastový odpad

Na ulici Ruzova 4-6 v Senci, cast Senec Gardens uz priblizne 3 tyzdne nie je vysypany kontajner na plasty! Stav je skutocne alarmujuci, vid prilozenu foto. Ziadame o okamzitu napravu ako aj vymenu tohto typu smetneho kosa vhodneho len na vhadzovanie plastovych flias za kontajner klasicky plastovy zlty kde sa da vhadzovat vsetok plastovy opad.
Ave tento problem ignoruje, ani po opakovanom nahlasovaní telefonicky a e-mailom kontajner nevypradznili a to aj napriek tomu, ze ostatne smetne kose v Senec Gardens pravidelne vypradznuju - ci uz na plastovy alebo iny triedeny odpad.
18. október 2018

Iveta

Preplneny kontajner na plast na Pezinskej

Pravidelne preplnene kontajnery na triedeny odpad na Pezinskej 33_53. Ziadalo by sa castejsie vynasat triedeny odpad. Dva tyzdne bolo plne sklo, teraz plast.
19. november 2018

Marianna Glončáková

Stále sú kontajnery na triedený odpad preplnené. Nedeľa 18.11. doobeda- fotodokumentácia ul.Turecká a Bratislavská

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania