Dopravná situácia - Tehelná ul.

Zodpovednosť za riešenie: Senec

V riešení
meno
Peter 22. októbra 2018

Nedostatok spomaľovačov, cesta neprisposobená obojsmernej doprave. Nebezpečný úsek pri dome č.6 a jeho okolí. Východ z dvora rovno na cestu. Vodiči nekladú doraz na bezpečnosť. Ako sa bude riešiť aktuálna situácia?

23. október 2018

Odpoveď samosprávy

V súčasnej dobe je vypracovaný návrh zjednosmernenia ulice (viď príloha), ktorá je v pripomienkovom konaní. Po jej odsúhlasení budú ihneď osadené všetky dopravné značky.

mesto Senec
23. október 2018

Peter

Postrehol som este jednu vec, pri prerabke krizovatky Tehelna/Trnavska sa neda odbocit dolava na Trnavsku, je tam prikazany smer doprava. Podla mojho nazoru vela ludi vyuzivalo aj tuto krizovatku ako moznost sa pohodlne dostat na dialnicu. Momentalne zostava len moznost odbocit smer Blatne na Frana Krala (vela aut smerom od Kauflandu) a Safarikova. Vzhladom na zacinajuce sa tvoriace kolony na Trnavskej to bude zaujimave. T
23. október 2018

Peter

Podľa mňa je presne aj to problém, že si všetci uľahčovali cestu cez ulicu Tehelná, miesto toho aby jazdili po hlavných trasách. Tým ze si to tade uľahčovali sa stávala táto ulica frekventovaná viac ako zvláda. Na uľahčenie by sa malo uvažovať o úprave križovatky Šafárikova-Trnavská, ktorá je velmi zle riešená. Výjazd zo šafárikovej na Blatné je čistá pohroma a preto si to všetci uľahčujú cez Tehelnú
23. október 2018

Peter

Ulicu Tehelnu uz mali davno zjednosmernit, to kvitujem. Auta tam stali a stoja tak, ze sa velmi tazko obchadzaju aby ste sa nedostali do koliznej situacie s inymi vodicmi, pripadne cakali kym prejde auto oproti. Na obojsmernu prevadzku je velmi uzka. Tiez som si zvykol skracovat cestu smer Blatne (len jednym smerom), prave kvoli tazsej priechodnosti Safarikovej, resp. Frana Krala. Aj ked momentalne nerozumiem logike zakazu odbocit dolava. Napr. aj vela aut z Novej tehelne bude mat komplikovanejsi vyjazd na dialnicu.
Podla tejto novej logiky uz niekolko dni travim viac casu v aute prave kvoli prikazanemu smeru odbocenia.
28. október 2018

Roman

Dobrý deň,chcel by som sa informovať či neexistuje iné riešenie na tehelnej ulici,to že ste obyvateľom sťažili výjazd smer blatné je jeden problém pretože sa tým komplikuje dopravná situácia v ostatných uliciach,obyvatelia tejto ulice musia isť inou ulicou alebo sa otočiť až na kruhovom objazde pri lidli.Druhý problém je že chcete spraviť ulicu jednosmernú ako je to v priloženom náhlade.Toto riešenie nieje pre obyvateľov ulice najvhodnejšie doplatia na to iba preto že ostatný obyvatelia si cez túto ulicu skracujú cestu a každý tu jazdí neprimeranou rýchlosťou. Neexistuje iné riešenie ako zjednosmerniť túto ulicu ? Ako napríklad osadenie dopravneho značenia ktoré by umožnovalo prejsť touto ulicou iba pre tých ktorý tam maju v pláne zastaviť a to osadením značenia ako napríklad PREJAZD ZAKÁZANY?Ďakujem
31. október 2018

Martin Mocko

Jednosmerná premávka na Tehelnej ulici

Chápem, že zjednosmernenie Tehelnej ulice malo pre ľudí tam žijúcich význam. Avšak existujú minimálne 3 dôvody, prečo je to nezmysel:
1. V nových lokalitách Senca je príkaz 2-3 parkovacích miest na vlastnom pozemku.Týmto značením boli vytvorené súkromné parkovacie možnosti na ceste patriacej mestu, čo možno považovať za diskriminačné.
2. Cesta bola zjednosmernená práve v smere, aby znemožňovala prístup do mesta. Namiesto jednosmerky mali byť umiestnené žlté čiary a zákaz zastavenia na celej komunikácií.
3. O nelogickosti svedčí práve križovatka Tehelnej a Trnavskej, ktorá vozidlá vychádzajúce z mesta po Tehelnej, prikázaným smerom doprava vracia autá späť do mesta a zbytočne upcháva kruhový objazd pri Lidli. Odľahčiť treba dopravu smerom do mesta a nie naopak.
02. november 2018

Dušan Zemánek

Zmena dopravného označenia na Tehelnej ulici

Dobrý deň,

prosím o dve informácie:

1/ kto navrhol zmenu dopravného značenia na Tehelnej ulici v Senci

2/ kto odsúhlasil túto zmenu (jednosmerna ulica)

Zmena dopravného značenia obyvateľom Tehelnej ulice a jej susediacim (Mesačná ulica, ulica Fraňa králu) výrazne zhoršila, skomplikovala príjaz/odjazd k svojim domov.

Ďakujem za odpoved.

Dušan Zemánek
Senec
02. november 2018

Odkaz pre Starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom

[email protected]
02. november 2018

Roman

Kto toto vymyslel asi nerozmyšla ako maju teraz chodiť obyvatelia tejto ulice domov ? Maju to obchadzať a čakať v kolone pri lidli ? Ako maju isť na dialnici zas cez cele mesto ? Kedže aj odbočenie do ľava ste zakazali.
03. november 2018

Ivan Medvecky

Tehelna ulica: prikazany smer + jednosmerka - ZLE riesenie

vyrazne predlzenie vyjazdu a prijazdu smer Blatna/Bratislava

z dovodu, ze na Tehelnej bol dany prikazany smer do centra mesta a zjednosmernenie tehelnej ulice sa stalo:
1. vsetkym obyvatelom Tehelnej. Mesacnej a dalsich prilahlych ulic sa skomplikovala a predlzila cesta do a zo smeru Blatne o viac ako 1km
2. namiesto toho, ze sa odlahcila doprava tak vyjazd a prichod domov musia obyvatelia absolvovat cez sirsie centrum co este viac zatazuje dopravu v useku Lidl-Kaufland a aj dalsie prilahle ulice, cez ktore je potrebne zbytocne naviac tranzitovat
3. na Tehelnej ulici sa zvysi premavka lebo kazdy kto niekam na nu sa chce dostat musi ju prejst vzdy nakoniec celu

mam otazky:
1. co bol dovod pre taketo riesenie?
2. preco neboli osloveny dotknuty obcania?
3. ako to vieme zmenit?
d.medvecky
03. november 2018

Peter

Tým ze na konci ulice Tehelná je prikázaný smer do mesta, mala byt zjednosmernená len časť začiatku Tehelnej ulice smerom od mesta po odbočku do prava na ulicu Fraňa Kráľa, aby ľudia čo bývajú za touto odbočkou mali možnosť prejsť na ulicu Fraňa kráľa a z tej potom moct odbočiť na smer Blatné. Tak ako to je teraz je to úplne nelogické. A na odbočke na Fraňa kráľa by malo byť tiez dohliadnuté aby bola prejazdná, lebo tam stále parkujú autá tak, že taďe prejde možno iba cyklista.
06. november 2018

Kristina

Prosim vas kto vymyslel tento nezmysel? vyjazd ulice smerom na dialnicu nemozny, prijazd do ulice z dialnice nemozny... neviem co je vacsi nezmysel, ci ten zakaz vjazdu alebo prikazany smer odbocenia... Gratulujem panom inzinierom, co toto vyhutali...naozaj klobuk dole.... a suhlasim s komentarom vyssie ohladne parkovania na tejto ulici, v pripade, ze by na ulici bolo regulovane parkovanie a neparkovali by tam ludia hala bala nebolo by mozno vobec potrebne ju zjednosmernovat. Takze by sa mozno stacilo zamysliet, ci situaciu nie je mozne riesit aj tymto sposobom namiesto takychto nezmyselnych rieseni ako je urobene teraz...lebo toto je jedno top dopravnych rieseni ake som doteraz videla... naozaj klobuk dole....
12. november 2018

Odkaz pre Starostu Senec

Dobrý deň,

Osobne si myslím, že Pán Peter vystihol problém Tehelnej ulice správne. Vodiči si uľahčovali cestu cez ulicu Tehelná a nejazdili po hlavných trasách. Tým sa táto ulica stala frekventovaná a stala sa nevyhovujuca obojsmernej doprave, čo je vlastne predmet tohoto podnetu. Zjednosmernie a prikázaný smer jazdy doprava sú asi zvolené riešenia na zvýšenie bezpečnosti.

Vjazd, výjazd z obytnej zóny nová tehelňa bude napojený na existujúcu cestu I/61 Križovatka na ceste I/61 by mala byť riešená tak, aby boli možné prejazdy všetkými smermi. Určite si už každý všimol túto výstavbu. Treba počkať na dokončenie a dúfať, že bolo zvolené najlepšie možné riešenie.

S pozdravom

Juraj Zeerak
Administrátor OPS Senec
[email protected]
14. november 2018

Martin Mocko

Pán Zeerak,

"Vodiči si uľahčovali cestu..."? Tak skúsme teda postupne:
1. Vodič vychádzajúci z Tehelnej ulice a chce ísť na Blatné, sa musí vrátiť opäť na kruhový objazd pri Lidli, ktorý je preťažený takmer neustále. Po dostavaní výjazdu z Novej tehelne chcete všetky autá z Tehelnej ul poslať cez túto križovatku na Blatné? A potom to začne byť bezpečné?
2. Ak v Novej tehelni budú všetci rovnako parkovať vonku na ulici (ako na Tehelnej ulici), tak potom zjednosmerníme čo? Celú Novú tehelňu?
3. Posledná veta vo Vašom príspevku o dúfaní...tam som stratil argumenty :) Samospráva by mala pomáhať občanom lepšie žiť a nie pomáhať im dúfať, že zajtra/raz/jedného dňa bude lepšie!
14. november 2018

Peter

Zjednosmernenie ulice Tehelna je dajmetomu logicke a prameniace z dispozicii ulice, ale co logicke nie je, je prikazany smer doprava smer LIDL....
14. november 2018

Odkaz pre Starostu

Dobrý deň, Pán Mocko

Súhlasím, že samospráva by mala pomáhať občanom lepšie žiť, ale ja samosprávu nezastupujem. Som jedným z desiatok dobrovoľníkov po celom Slovensku a pomáham ako administrátor portálu pre mesto Senec. Na otázku prečo mesto pristúpilo k takémuto riešeniu vám odpovedať neviem a stále dúfam, že zvážilo všetky možnosti a pristúpilo k najlepšiemu možnému riešeniu tejto situácie. Na meste som však zachytil informáciu, že vybudovanie "ostrovčeka" bolo podmienkou výstavby križovatky na ceste I/61 za CS, ale možno sa mýlim. Každopádne podnet som dnes opätovne poslal samospráve s prosbou o vyjadrenie.

S pozdravom

Juraj Zeerak
Administrátor OPS Senec
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania