Lavička pre verejnosť na Šípkovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Senec

V riešení
meno
mika 17. novembra 2018

Prosím kompetentných o obnovenie lavičky, ktorú dňa 14.11.dalo mesto odstrániť z našej ulice. Lavičku sme si svojpomocne vybudovali v zelenom páse vedľa komunikácie, vysadili sme si zeleň a niekoľko rokov sme sa o ňu starali. Slúžila VŠETKÝM (mamičky s deťmi, oddych na prechádzke, krátke stretnutie s priateľmi ...). Nepredpokladám, že aj v prípade zmeny majiteľa priľahlého pozemku mesto bezhlavo uvoľnilo nevyhnutný zelený pás pri komunikácii. Podnety, problémy a konflikty sa dajú riešiť aj ĽUDSKY, preto Vás prosíme vráťte nám našu lavičku do zeleného pásu, aby naše bývanie bolo naďalej príjemné ako doteraz. Uvítame ak nám obnovíte aj zničenú zeleň, prípadne doplníte novou výsadbou v tomto páse, my sa budeme o ňu príkladne starať tak ako doteraz. ďakujem

17. november 2018

Lucia Mészárosová

Dobrý deň, pripájam sa k tejto žiadosti. Táto lokalita je zatiaľ ticha a pokojná, je skutočne škoda, že sa situácia riešila tak radikálne a nie presunutím mestskej lavičky na mestsky pozemok. Rovnako výsadba zelene by pomohla udržať lepsiu klímu v danej oblasti a vytvorí krajši mestsky priestor.
18. november 2018

Erika

Pripajam sa k predmetnej ziadosti tiez som lavicku vyuzivala na posedenia a stretnutia s priatelmi a susedmi
20. november 2018

Monika

Nerozumiem prečo mesto prišlo k takému radikálnemu riešeniu a lavičku odstránilo, namiesto toho, aby ju presunulo o kúsok ďalej na mestský pozemok. A to bez toho, aby dalo vedieť obyvateľom, ktorí lavičku zabezpečili a ju využívali. Prosím osadenie lavičky.
22. november 2018

Sencan

Co presne sa stalo? Kto je majitelom pozemku na ktorom stala lavicka? Preco bola lavicka odstranena takymto sposobom?
22. november 2018

Lucia Mészárosová

Lavička bola sčasti na mestskom a sčasti na pozemku vo vlastníctve SR. Ten bol predaný súkromnej osobe, ktorá požiadala o odstránenie lavičky kvôli plánovanému oploteniu. Preto by sme boli radi, keby lavička nebola odstránená úplne, ale umiestnená na pozemku v majetku mesta. Plus zeleň.
23. november 2018

mika

V čase, keď sme lavičku budovali, overili sme si, že pozemok nik nevyužíva a je mestský (logický zelený pás pri komunikácii) + pás v majetku štátu. Pokiaľ novému majiteľovi štátneho pozemku lavička zavadzia mohol mesto požiadať o jej presunutie a nie rovno o zlikvidovanie. Stačilo ju naozaj kúsok posunúť a pracovníci, ktorí to prišli zrealizovať by to hravo zvládli, lebo náradie na to mali a ten balík suchého betónu na osadenie by sme im určite išli aj hneď kúpiť :(
Lavička by na novom mieste v zelenom páse vôbec nevadila ani doprave nakoľko sú to dve jednosmerné ulice a lavička je osadená v oblúku, ktorý ani jeden smer jazdy nepoužíva.
24. november 2018

JanaN

Je zaujimave, ze mesto ma problem s vykupom pozemkov od Slovenskej republiky ( neochota zo strany SR vraj), kdezto sukromna osoba s tym problem nema. Mesto by malo mat prednostne pravo na odkupenie tychto pozemkov.
03. december 2018

Odpoveď samosprávy

Pozemok bol predaný súkromnej osobe, ktorá požiadala o odstránenie lavičky kvôli plánovanému oploteniu. Po vytýčení hranice oplotenia bude lavička osadená na mestský pozemok.

mesto Senec
30. apríl 2019

Monika

Dobrý deň,

prosím o vrátenie lavičky. Tá bola odstránená takmer pred pol rokom. Do dnešného dňa oplotnie, pre ktoré musela byť lavičká odstránená, nebolo vybudované.
30. apríl 2019

Odkaz pre Starostu

Dobrý deň,

podnet znovu posielam samospráve s prosbou o vyjadrenie.

Juraj Zeerak
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania