Slávičia-cesta-neodhrnutá

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Andrea 09. januára 2019

Cesta v takomto stave príde kompetentným v poriadku? Snežiť začalo 7.1.2019 približne o 23:00. Fotka je z 9.1.2019 9:00 ráno. A nejde o jedinú neupravenú cestu. V Senci to každý rok vyzerá ako boj o prežitie.

09. január 2019

gogoool

no to asi preto, ze tu ulicu, a ani dalsie ulice v tehelni (a takisto ani verejne osvetlenie), mesto nevlastni. musi sa postarat vlastnik cesty.
09. január 2019

Jojo

Zaujimava odpoved gogoool.. a neviete nahodou ci obyvatelia ulic v tehelni platia dane mestu, alebo vlastnikovy cesty? Pretoze ak mestu, tak ich rovno mozu platit vlastnikovy cesty a ten "zabezpeci" upravu ciest. Mesto si je urcite vedome, ze tam byvaju jeho obyvatelia a mohlo vyzvat vlastnika komunikacie na okamzitu upravu cesty uz vcera rano.
Všetko sa dá, len treba chcieť a vedieť...

Cestný zákon vraví :

(1) Závady v zjazdnosti diaľníc, ciest a miestnych komunikácií sú bez prieťahov povinní odstraňovať ich správcovia. Správcovia sú povinní vykonávať pravidelné kontroly bezpečnosti pozemných komunikácií, ktoré sú súčasťou transeurópskej cestnej siete2i) a prieskumy možného vplyvu prác na týchto pozemných komunikáciách na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

(2) Závady v schodnosti miestnych komunikácií určených pre chodcov alebo v schodnosti chodníkov sú bez prieťahov povinní odstraňovať správcovia miestnych komunikácií.

(3) Na odstraňovanie závad v zjazdnosti, prípadne schodnosti možno používať chemické posypové materiály v súlade s osobitnými predpismi a len tam, kde je to nevyhnutne potrebné. Spôsob a rozsah ich použitia ustanovuje vykonávací predpis.

(4) Pri znečistení diaľnice, cesty alebo miestnej komunikácie, ktoré spôsobí alebo môže spôsobiť závadu v zjazdnosti, je povinný ten, kto znečistenie spôsobil, bez prieťahov ho odstrániť a komunikáciu uviesť do pôvodného stavu; ak sa tak nestane, je povinný uhradiť správcovi komunikácie náklady spojené s odstránením znečistenia a s uvedením komunikácie do pôvodného stavu.

(5) Pri poškodení diaľnice, cesty alebo miestnej komunikácie, ktoré spôsobí alebo môže spôsobiť závadu v zjazdnosti, je povinný ten, kto poškodenie spôsobil, uhradiť správcovi komunikácie náklady spojené s odstránením poškodenia a s uvedením komunikácie do pôvodného stavu, pokiaľ sa nedohodne so správcom komunikácie, že poškodenie odstráni sám.

(6) Ustanovenie odsekov 4 a 5 platí aj pri poškodení alebo znečistení, ktoré spôsobí alebo môže spôsobiť závadu v schodnosti miestnych komunikácií určených pre chodcov alebo v schodnosti chodníkov.

(7) O úhrade nákladov spojených s odstránením poškodenia alebo znečistenia pozemných komunikácií spôsobených vozidlami ozbrojených síl a ozbrojených zborov platí osobitná úprava.
10. január 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Vlastník cesty: FITTI s.r.o., SNP 13, Senec
10. január 2019

Anna

Pani konatelia konajte!! /SLADECKOVCI/
10. január 2019

Odkaz pre Starostu

Dobrý deň, podnet som poslal firme FITTI s.r.o.

DEVELOPER
FITTI s.r.o.
SNP 13
903 01 Senec

+421 905 610 726
[email protected]
www.geminisenec.sk

S pozdravom

Juraj Zeerak
[email protected]
10. január 2019

Monika

Ulica slavicia je uz odhrnuta, ale na bocne ulice - Drozdia a Jastrabia, tak na tie sa zase vykaslali...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania