Hurbanova-kôš-preplnený

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
Nataša Chudá 18. januára 2019

Pred nedávnom boli u nás nainštalované veľkokapacitné kontajnery na triedený odpad.Avšak vôbec to situáciu s preplnenými kontajnermi nevyriešilo.Naopak dovolím si povedať,že je to ešte horšie.Je síce okolo nich väčší poriadok ale čo z toho,keď o pár dní budú obložené odpadom rôzneho druhu.V našom meste sa stáva už dlhšie problém s vývozom plastového odpadu.Pár dní chodím okolo pozerať,či už budem mať kam vyhodiť ten môj plastový odpad,čo nedobrovoľne zbieram do veľkej igelitky doma na balkóne pretože ho nemám kam vyhodiť.Ja ale tiež už budem musieť ten môj balkónový odpad vyniesť a položiť ku kontajnerom vonku.A rovnaké to je aj so zmiešaným odpadom,ako vidno na fotografiách.V dvojizbovom byte si nemôžem skladovať taký odpad.Neviem prečo musíme platiť za odvoz odpadu?

21. január 2019

Odpoveď samosprávy

Vo štvrtok 17.1.2019 boli kontajnery vyvezené.

mesto Senec
21. január 2019

Nataša Chudá

To je v poriadku že boli vo štvrtok kontajnery vyvezené,ale aj v minulosti boli problémy s preplnenými kontajnermi a s neporiadkom okolo nich tak dúfam,že do budúcnosti nebudem musieť k tomu neporiadku prispievať svojim odpadom pretože ja na svojom balkóne nebudem suplovať kontajnery za vývoz ktorých si riadne platím.
30. január 2019

Veronika

Hurbanova-kôš-preplnený

Opakujuci sa problem s preplnenymi smetnymi kosmi na Hurbanovej ulici a preplneny je aj kos na papier na Tureckej ulici. Taketo kose odradzuju ludi od separacie odpadu lebo ich musia skladovat v byte namiesto toho aby ich vyhodili lebo nemaju kde. Tieto kose su opakovane preplnene preto nepovazujem za vyriesenie problemu dopoved o par dni ze smeti boli vyvezene. Je potrebne zvysit frekvencie vyvozu odpadu... Skla, plastov, papiera aj komunalneho odpadu. Inak sa Vam tu tieto staznosti budu opakovat.
30. január 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
aktualizovaný podnet bol preposlaný samospráve.

Juraj Hurný
[email protected]
07. február 2019

Odpoveď samosprávy

Všetky stojiská polopodzemných kontajnerov boli dočistené a smeti vyvezené.

mesto Senec
17. február 2019

Nataša Chudá

Problém sa neustále opakuje. Nedeľa 17.2.2019 a situácia je ešte horšia ako predtým.Už sme tu ako v Neapole zavalení odpadkami. Prestanem separovať odpady a platiť za ich vývoz. Platím poctivo každý rok ešte aj za dcéru ktorá tu vôbec nebýva,len je tu prihlásená na trvalý pobyt. A to si chce mesto ešte aj zvýšiť poplatky za odvoz odpadov? Drzosť! Nebude mi stačiť odpoveď typu : "Odpoveď samosprávy
Všetky stojiská polopodzemných kontajnerov boli dočistené a smeti vyvezené."
Chcem vedieť ako sa to bude riešiť do budúcnosti a kto je za to zodpovedný.
18. február 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
na základe informácií vo Vašom komentári opätovne otvárame podnet a zasielame ho samospráve.

Juraj Hurný
[email protected]
19. február 2019

Janka

Dobrý deň, rovnaký problém aj pri Lichnerovej ulici. Stojiská na plasty a sklo sú ešte tie malé, pôvodné, totálne plné už týždeň. Tak sme začali nosiť k tým veľkokapacitným, ale tie sú tiež plné a už aj dookola obložené plastmi. Podľa mňa je problém niekde inde, mesto zle nastavilo separačnú politiku. Dvihnutie poplatkov za odvoz odpadu ako celku nie je riešenie, treba ľudí motivovať k znižovaniu množstva odpadu, kam to odvezú smetiari, len na skládku, neverím že také kvantá plastov niekto tu separuje. Naviac ako som nedávno videla, smeriati ***** do zmesi aj papierový odpad. Mám pocit že za Kválovlády tu takéto čosi nikdy nebolo. Teraz sa Senec môže pochváliť turistom tým, že je to jedna skládka plná odpadov, všade smeti. Nehovoriac o tom aká špina je všade v tráve, pod kríkmi. Pri jednotlivých bytovkách sa o poriadok za vlastné dobrovoľne starajú dôchodkyne, aj minule som videla jednu ako čistí tú špinu. Nechce mesto aj čistiť okolo seba, nielen sa schovávať že tí traja upratovači pešej zóny nestíhajú ostatné plochy? Naberte viac upratovačov, veď mesto predsa každým dňom rastie, tak nech úrad nežije v praveku!
08. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Všetky stojiská boli vyvezené a vyčistené.

mesto Senec
08. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Všetky stojiská polopodzemných kontajnerov sú čisté a vyvezené.

mesto Senec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania