Žitavská-cyklotrasa-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Senec

V riešení

Nie je staznost, ale podnet resp. ziadost o informaciu. Je v nejakom stadiu rozpracovana mozna cyklotrasa (vedena mimo vozoviek) zo Senca s napojedim na krasnu novu cyklotrasu Nova Dedinka - Ivanka - Bratislava? Bolo by to fajn aj z pohladu rozvoja cykloturizmu a urcite aj bezpecnosti (aktualna znacena 'cyklotrasa' SC - Nova Dedinka mi teda nepripada ako vhodny usek pre cyklovylet sam alebo s rodinou....) Ostatne mensie obce (Ivanka, ND), Pezinok, Jur to mydlim si zvladli celkom dobre. Neostanme v SC odrezani od okoliteho cyklosveta.

08. február 2019

Odpoveď samosprávy

Výhľadovo sa uvažuje o tomto riešení, ale zásadným problémom je postupné majetko-právne vysporiadavanie pozemkov.

mesto Senec
10. február 2019

Laco

Dakujem za odpoved. Prosim, kto sa danej teme venuje v MÚ SC? Ktore useky mate vydporiadane a ktore su problematicke? Je moznost riesit cyklotrasu v ochrannom pasme zeleznice v spolupraci so ZSR? ( v ČR je) Hodlate vyuzit dotacie a granty krajske alebo EÚ? vopred dakujem
13. február 2019

Eva Krumpálová

Pripájam sa k podnetu a chcela by som sa spýtať, kadiaľ by mala byť táto cyklotrasa vedená? Popri Čiernej vode cez obec Tureň (ak áno, kde cyklotrasa "opustí" Čiernu vodu a bude vedená do mesta?) alebo cez Novú Dedinku a následne po Okružnej ponad Mlynský Klin? Prípadne existuje tu iná, tretia, možnosť? Predpokladám, že keď už riešite majetko-právne vysporiadanie, odpoveď na túto otázku musíte mať.
21. február 2019

Janka

Podľa mňa riešenie nemajú, len odpoveďou zahmlievajú.
07. marec 2019

Matej Varga

Združenie 90301.sk v spolupráci s mestom Senec pripravuje a rieši návrhy nových cyklotrás. Keďže však prechádzajú cez množstvo pozemkov je potrebné vybrať optimálne umiestnenie tak, aby sa minimalizoval záber súkromných pozemkov. Priebežne konzultujeme návrhy aj s dotknutými orgánmi. V prípade odsúhlasenia a možnej zrealizovateľnosti vybraných trás z hľadiska majetkoprávneho, bezpečnostného ako aj priestorového (technického) bude opodstatnené informovať ako mestské zastupiteľstvo tak aj občanov.
07. marec 2019

Laco

90301.sk, ako myslite..... Len neviem, ci sirsia verejna diskusia a iniciativa (hoc aj pod vedenim 90301.sk) by nebola viac mobilizujucejsia k obcanom.
07. marec 2019

Matej Varga

Verejná diskusia môže byť, keď bude spracovaný koncept. Momentálne nie je ešte k čomu. Zbytočne sa bude navrhovať a diskutovať ked sa pri trasovaní zistí, že tadiaľ viesť nemôže. Najprv preverujeme možnosť realizácie a potom budú môcť aj občania pripomienkovať a navrhovať. Keby na úrad prišlo 50 návrhov tak každý jeden treba podrobne pozrieť prekonzultovať s dotknutými orgánmi a trvalo by to niekoľko rokov. Vydržte nejaký čas kým to dokončíme a predstavíme (robíme to na úkor svojho voľného času)
Ďakujeme.
P.S. mesto už nejaké svoje rozpracované projekty má, ktoré ide realizovať už v tomto roku a pre ďalšie vysporiadava pozemky. Pozemky a peniaze sú najdôležitejšie lebo bez tých to nepostavíte.
06. máj 2019

Laco

Nejake jove informacie pani?!
02. august 2019

Sencan

Nova informacia - zdruzenie 90301 vypracovalo navrh cyklotrasy. Tento material zatial nie je verejne dostupny a nazory nan sa roznia. Ja sa stotozujem s komentarom, ktory hovori: "myslim si, ze cyklochodniky a cyklotrasy sa nebuduju kazdy den, ich planovanie a realizacia by mala zodpovedat nielen technickym poziadavkam, ale aj bezpecnostnym, envirenmentalnym, praktickym, potazmo estetickym. A samozrejme by nemala postradat logiku. Za kazdu cenu natlacit cyklochodnik do priestoru hlavenho tahu (Svätoplukova - daju sa vyuzit vedlajsie, menej frekventovane ulice - pre lepsiu prejazdnost by pomohlo ich zjednostmernenie), likvidovat aj tak biednu zelen v meste (opät Svätoplukova kde ma jeden zeleny pruh padnut za obet cyklotrase), ci nalepit cyklochodnik do tesnej blizkosti zeleznice (cast cyklotrasy medzi Zeleznicnou a Svatoplukovou ulicou ma viest tesne popri kolajniciach), ci skomplikovat dopravu a parkovanie na Zarnovovej, rozhodne nepatri k idealu budovania cyklotras. Ceresnickou na torte je potom prejazd cez kruhac na Pezinskej, dalej odbocka za VPP smerom k neslavne znamej D hale a voila - opät vyjazd na Dialnicnu s cakanim v nekonecnej kolone na mimoriadne oblubenom semafore."
Myslim ze obyvatelia Senca ocenia verejnu diskusiu, moznost podavat navrhy, pripomienky a podielat sa na pozitivnych zmenach v nasom meste. Cyklotrasy su uz roky tuzobne ocakavane a medzi obyvatelmi mesta sa najde nemalo takych, ktori by mohli byt svojimi napadmil mozno dokonca skusenostami prinosom.
28. september 2019

Laco

@Sencan - dakujem za info. Preco sa 90301.sk stavia do role akejsi 'seneckej cyklokoalicie'? maju na to nejake odborne predpoklady, skusenosti?!
28. september 2019

Matej Varga

@Sencan nakreslite vlastny navrh ak mate lepsi.


@Laco asi preto ze si cele trasy preveria majetkovo ci sa realizovat vobec daju
17. október 2019

Laco

@pan Varga - teraz som nepochopil ku ktorej otazke/komentu ste mi odpovedali, dakujem
16. november 2019

Laco

prosim, je nieco nove k teme?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.